MrTakovic

Çalışkan
Merhaba,
  • ASUS ROG STRIX 670E-F Anakart
  • Ryzen 9 7950X İşlemci
  • RTX 5080 Ekran Kartı
  • ASUS ROG Thor 850W PSU
Yukarıda belirttiğim özelliklere sahip bilgisayarım mevcut. işlemci ortalama 86-96 derece arası. boş yükte bile 80 derece ile çalışıyor. sıvı soğutmam mevcut, nasıl düşürebilirim?

Zararlı mıdır bu sıcaklık? bilgi verebilirseniz sevinirim.

Termal macun sürdünüz mü soğutucuyu takarken? Ve soğutucunun işlemciye değen metal bloğunda bir jelatin olur onu çıkardınız mı?

Termal macun sürdünüz mü soğutucuyu takarken? Ve soğutucunun işlemciye değen metal bloğunda bir jelatin olur onu çıkardınız mı?
Evet tabii ki hatta her 6 ayda 1 termal macunu yenilerim. Daha önce böyle bir sorun yaşamadım zamanla ilk defa yaşadığım bir durum.

Ek olarak: kasada ki sıvı soğutma borularına dokunarak baktım ikiside sıcak.

Senin sıvı soğutma modelin kronik motor bozulmasıyla meşhur seriden, kaya gibi bir kule tipi soğutma al keyfine bak derim. Bozuldu çatladı uçtu derdin de kalmaz.

/Evet tabii ki hatta her 6 ayda 1 termal macunu yenilerim. Daha önce böyle bir sorun yaşamadım zamanla ilk defa yaşadığım bir durum.

Ek olarak: kasada ki sıvı soğutma borularına dokunarak baktım ikiside sıcak.
İlginç. Belki termal macunu az sürmüş olabilir misiniz? Ya da vida(lar)ı yeteri kadar sıkamadınız o yüzden gerekli basınç uygulanmıyordur. Başka bir şey gelmedi benim aklıma. :/

Senin sıvı soğutma modelin kronik motor bozulmasıyla meşhur seriden, kaya gibi bir kule tipi soğutma al keyfine bak derim. Bozuldu çatladı uçtu derdin de kalmaz.
Böyle bir arızanın olup olmadığını nasıl anlarım?

İlginç. Belki termal macunu az sürmüş olabilir misiniz? Ya da vida(lar)ı yeteri kadar sıkamadınız o yüzden gerekli basınç uygulanmıyordur. Başka bir şey gelmedi benim aklıma. :/
Termal macunu işlemcinin her bölgesine yayarım bi sorun olmaz o konuda ancak vida konusuna birazdan bakacağım. Az önce internetten yeni termal macunda sipariş ettim

Güncel CPU durumu:

1752568786084.webp

Boşta bu dereceleri görmeniz zaten en büyük kanıt, pompa ömrünü tamamlamış. Arkadaşınızdan falan bir fan isteyin boştaki sıcaklığına bakın anlarsınız. Geçmiş olsun.