Uğur Eren

Üyecik
Dostlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Uzun süredir yaşadığım bir sorun var. Son sistem bir bilgisayarım var ama performans açısından verim alamıyorum. Yanlış format mı attım, yoksa yanlış driver’ları mı yüklüyorum bilmiyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:

• AMD Ryzen 9 7950X3D
  • ASUS ROG Strix X670E-E Gaming WiFi anakart
  • 32 GB Corsair 6000 MHz RAM
  • Nvidia GeForce RTX 4070 TUF Gaming ekran kartı

Şu anda bilgisayarıma yeniden format atıyorum. Windows 10’u Microsoft’un kendi sitesinden indirip kurdum. Driver’ları da ilgili üretici sitelerinden tek tek indirip yüklüyorum.

Ancak dar boğaz (bottleneck) yaşanıyor gibi hissediyorum. Tek oynadığım oyun PUBG Mobile ve onu da Gameloop emülatör üzerinden oynuyorum.

Allah rızası için biri yardım edebilir mi?

Yaptım hocam, şu an bunu yapmadan kendiliğinden 120 fps geldi oyuna. Bildiğim premium bir emülatör varsa onu alayım :)

Merak ettiğim bir diğer soru şu, donanım parçaları birbiri ile uyumlu mu sizce ?

Yaptım hocam, şu an bunu yapmadan kendiliğinden 120 fps geldi oyuna. Bildiğim premium bir emülatör varsa onu alayım :)

Merak ettiğim bir diğer soru şu, donanım parçaları birbiri ile uyumlu mu sizce ?
LD Player ile oynamıştım 1 sene önce sıkıntısızdı artık oynamıyorum ama deneyebilirsin.
Emülatör yerine PUBG'nin kendisini oynasan daha iyi bence. sistemin de baya baya müsait.

sisteminde bir sıkıntı yok o konuda için rahat olsun.

Oyunda bazen takım arkadaşları denk geliyor, sistemlerinden çok memnun olduklarını hiçbir sorun olmadıklarını söylüyorlar. Mesala birisi Ryzen 7 5600 - RX 580 ekran kartı kullandığını asla kasma donma olmadığını söylemiştir. Arkadaşlarımda daha düşük sistem var onlarda da hiç sorun yok. Bende bazen mavi ekran veriyordu. Şimdi Yeni format attık deneyeceğim. Sanırım bendeki eski işletim sisteminde bir sıkıntı vardı. Bu sefer microsoftun kendi sitesinden indirdiğim Windows 10 pro'yu kurdum. Şimdilik sorun yok gibi. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hocam, sağolasın :)