Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rozoroa

Uzman
Daha birkaç gün önce bir sistem topladım. Daha doğrusu sistemimi güncelledim. Anakart, işlemci, RAM, kasa ve soğutucu aldım.

• Gigabyte X870 Aorus Elite WI-FI7 ICE
  • AMD Ryzen 9 9900X
  • G.Skill 64 GB(2x32) Trident Z5 6000MHz CL36 DDR5 RAM
  • Thermalright Phantom Spirit 120 SE
  • Samsung 980 Pro NVMe M.2, 1 TB SSD

Diğer halihazırda elimde bulunan parçalarım:
  • Gigabyte P850W 850W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU
  • Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC D6X 8 GB GDDR6X 256 Bit

Sisteme Windows kurdum ve driverları kurarken mavi ekran hatası aldım. Klasik 24H2 diye önemsemedim ve daha sonra AMD Ryzen Master programı ile Curve Optimizer yaparken bilgisayar olduğu gibi kilitleniyor. Bir keresinde mavi ekran verdi ve MEMORY_MANAGEMENT hatası aldım. Daha sonra Memtest86+ ile 15 saat test ettim ve bir sorun çıkmadı. RAMlere EXPO ayarı yapmıştım onu kapatım tekrar Curve Optimizer denedim ve bilgisayar tekrar kilitlendi. Isınma ile ilgili bir sorun olduğunu düşündüm çünkü çok ısınıyordu eski soğutucumla ve bu yüzden yukarıda belirttiğim soğutucuyu aldım. İşlemcim hayvan gibi ısınmıyor ama sorun devam ediyor. Daha bir haftalık bilgisayar. Hevesimi kursağımda bıraktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir kere Ryzen Master kullanman başlı başına hata. Diye diye dilimde tüy bitti o program çok verimsiz zaten düzgün çalışmıyor. Sıkıntı bilgisayarda değil programda.
Bir kere Ryzen Master kullanman başlı başına hata. Diye diye dilimde tüy bitti o program çok verimsiz zaten düzgün çalışmıyor. Sıkıntı bilgisayarda değil programda.

Çözüm