1776804919111.webp
1776804927408.webp

23 tane hata verip durdu maalesef.

PBO Auto bırakın RAM Test esnasında. RTP içinse önce bellek temizliği yapıp Auto basacaksınız. Sonrasında programdan 1-90 şeklinde ayarlayıp Start verilecek. HWiNFO yalnızca sensörler kısmını açıp CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sıcakları takip edilecek. 5 dakika sonra görsel iletin.

Eki Görüntüle 242752

@sonnyes Sizde VDDSOC ve VCORE LLC-Load-line Calibration ayarlarını Turbo almayı da unuttuk. Gigabyte kartlar için Turbo kalmalı. Testte 10 dakika hata vermezse sorun yoktur, ama Turbo ayarlanmalı. PBO+RAM ayarları için önemli. Yine SOC Uncore OC Mode ayarı Advanced-AMD Overclocking menüsündeydi. Enabled kalmalı bu da. Spread Spectrum ayarları da kapatılmalı.

@sonnyes Sizde VDDSOC ve VCORE LLC-Load-line Calibration ayarlarını Turbo almayı da unuttuk. Gigabyte kartlar için Turbo kalmalı. Testte 10 dakika hata vermezse sorun yoktur, ama Turbo ayarlanmalı. PBO+RAM ayarları için önemli. Yine SOC Uncore OC Mode ayarı Advanced-AMD Overclocking menüsündeydi. Enabled kalmalı bu da. Spread Spectrum ayarları da kapatılmalı.

İlgili ayarları hemen dediğiniz gibi yapıyorum.

6400 açmanın bir yöntemi var, Chew ve Nebi Amca'nın VSOC Offset yöntemi. Ama onu sana yaptırabileceğimden şüpheliyim. Yapsak bile 1.34-1.35 VSOC gerekecek her türlü 6400 1:1 için sende. IMC-Bellek kontrolcü birimi sende yetersiz. 6200 denenecek. Aktif soğutma olsa 6200 CL26 ideal olurdu.

Abi sen iste yeter ki ben oraya fan üfletirim:) ayarları stabil hale getirdiğimiz sürece sıcaklığı düşürürüm ramlerde.

Abi sen iste yeter ki ben oraya fan üfletirim:) ayarları stabil hale getirdiğimiz sürece sıcaklığı düşürürüm ramlerde.

7-24 üflemesi lazım. Yöntem bu şekilde:

1776806595690.webp

@sonnyes VDDIO 1.45 alıp son kez 6400 1:1 mod dene. 1.4 belki problem olabilir. DR modül, 6400 1:1 açılamıyor. 2 DPC 6-Layer kart, OC elverişli değil pek. Aktif soğutma da lazım, IOD Hotspot 60-65 derece arası. IOD 60+ çalışan çipler IMC tırt oluyor.