automatte

Uzman
Senaryo:
9950X 3D için X870e anakat seçimi. (Diğer bileşenler 5090, 192 GB RAM, M.2 Gen5, 1200W)

Seçim:
ProArt X870E-CREATOR Wi-Fi

Kullanım amacı ve şekli:
3D Render, lokal yapay zeka, Adobe programları, Overclock yapılmayacak. Uzun kullanım ömrü ilk amaç (Bazen bilgisayar 24 saat açık olacak)

Durum:
ProArt X870E-CREATOR Wi-Fi'da 80A SPS VRM var. ASUS'un diğer X870e kartlarında 110A SPS VRM var.
Bir kullanıcı bana Overclock yapmayacaksan bile bu işlemciyi uzun ömürlü kullanmak istiyorsan 80A değeri yerine 110A değerini sağlayan anakartlar almamı önerdi.

Soru:
Overclock yapılmayacak fakat uzun süre ağır render işlerine bırakılacak bir bilgisayarda performanstan önce dayanıklılık düşünülürse hangi anakartı önerirsiniz.
ASUS tercihim var.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapılmayacak fakat uzun süre ağır render işlerine bırakılacak bir bilgisayarda performanstan önce dayanıklılık düşünülürse hangi anakartı önerirsiniz.
ASUS tercihim var.

İşleci stok ayarlarda 200W civarı güç çekiyor, hadi OC yapıldı 230W çekiyor diyelim, bahsi geçen anakartlar kağıt üzerinde 4 ile 6 tane 9950X3D'yi aynı anda çalıştırabilecek faz yapısına sahip.

Seçim yaparken serin çalışan VRM'li ihtiyacınızı karşılayacak portlara sahip bir anakart seçmeniz mantıklı olur, aşırı güçlü faz yapısı gerekli değil.

Tavsiyelim veya örnek:

ASUS ROG Hero X870e, bunu bende kullanıyorum.
Bayağı kaliteli👍

Ondan hariç:

ASUS ROG X870e Apex

ASUS ROG X870e Extreme Edition

Bu üç ürünü gözü kapalı tavsiye edebilirim.

Çoğu AM5 anakart AM5 işlemciler için overkill yani çok üst seviye kalıyor. Hiçbir AM5 işlemcinin 110A beslemeye ihtiyacı yok mesela. Bu kadar performanslı işlemcilerde zaten overclock ile vs. uğraşmak boş iş ki ProArt bile çok çok yeter o işlemciye ayarında OC yapmak için.

AM5 anakart alırken özellikle sizin bütçelerinizde tabiri caizse "kıyafet seçer" gibi anakart seçmek çok önemli çünkü tek bir tepe modele takılı kalmak yerine ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir model almanız çok daha önemli.

Çoğu AM5 anakart AM5 işlemciler için overkill yani çok üst seviye kalıyor. Hiçbir AM5 işlemcinin 110A beslemeye ihtiyacı yok mesela. Bu kadar performanslı işlemcilerde zaten overclock ile vs. uğraşmak boş iş ki ProArt bile çok çok yeter o işlemciye ayarında OC yapmak için.

AM5 anakart alırken özellikle sizin bütçelerinizde tabiri caizse "kıyafet seçer" gibi anakart seçmek çok önemli çünkü tek bir tepe modele takılı kalmak yerine ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir model almanız çok daha önemli.
Bir arkadaş ısrarla "110A SPS VRM olmalı. Uzun ömür için gerekli" yorumu yapıp kafamı karıştırdı. Garip bir şekilde Asus' un 870 e modellerinde sadece Proart kartında 80A SPS VRM var. Diğerleri 110A SPS VRM. Ben tüm bileşenleri (ekran kartı dışında) Proart sistem kurmaya çalıştığım için kafam karışmıştı. O yüzden başlık açtım.

Tavsiyelim veya örnek:

ASUS ROG Hero X870e, bunu bende kullanıyorum.
Bayağı kaliteli👍

Ondan hariç:

ASUS ROG X870e Apex

ASUS ROG X870e Extreme Edition

Bu üç ürünü gözü kapalı tavsiye edebilirim.
rgb li bir model yerine Proart bir sistem (Kasa,soğutucu, anakart) kurmak istiyorum. Asus' un 870 e modellerinde sadece Proart kartında 80A SPS VRM var. Diğerleri 110A SPS VRM. Bir arkadaşım 80 sana yetmez 110 olmalı diye kafamı karıştırdı. O yüzden başlık açtım. teşkkürler

İşleci stok ayarlarda 200W civarı güç çekiyor, hadi OC yapıldı 230W çekiyor diyelim, bahsi geçen anakartlar kağıt üzerinde 4 ile 6 tane 9950X3D'yi aynı anda çalıştırabilecek faz yapısına sahip.

Seçim yaparken serin çalışan VRM'li ihtiyacınızı karşılayacak portlara sahip bir anakart seçmeniz mantıklı olur, aşırı güçlü faz yapısı gerekli değil.
Asus' un 870 e modellerinde sadece Proart kartında 80A SPS VRM var. Diğerleri 110A SPS VRM. O arkadaş ısrarla 110 al, 80 çabuk bozulur gibi kafamı karıştırdı. Proart sistem kurmaya çalışıyorum işte. (Kasa, soğutucu, anakart) Teşekkürler.

Son düzenleme: