Ryzen 9 9955HX işlemci 2.0 GHz'de takılı kaldı, FPS düşüşü nasıl çözülür?

pawzzy1881

Çalışkan
Herkese selam,

CPU'm yüksek güç gerektiren oyunlarda bile (örneğin MSFS 2024) birdenbire 2.0–2.5 GHz aralığında çalışmaya başladı. Bu yüzden ciddi FPS kayıpları yaşıyorum.

İşlemci sıcaklığı 60–65 °C civarında kalıyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim ve işlemciyi tekrar 5.2 GHz seviyelerinde çalıştırabilirim?

Sistem özelliklerim:

• ASUS ROG Strix G16 G614FR
  • AMD Ryzen 9 9955HX
  • RTX 5070 Ti

Direkt 2.0 GHz'de mi çalışıyor? 5.2 GHz'de başlayıp 2.0 GHz'e mi düşüyor?

Hocam direkt 2.0 GHz seviyelerinden başlıyordu. AMD Adrenalin softwaredan birkaç ayar yaptım (kesinlikle OC vs değil) ve mfsf 2024 açtım. Tüm grafikleri Ultra Plus Plus seviyesine aldım ve İstanbul üzerinde uçmaya başladım. Bazı ayarları kendim elimle fulledim. 2,5K çözünürlük DLSS kalite moduna da ayarladım. İşlemci 3,6 GHz'e çıktı maksimum olarak 78-82 derece GPU ise 70-73 derecelerde gezdi ve ortalama 80FPS aldım. Bilmiyorum bu oyuna hakim misiniz ama bu bir laptopta hemen hemen imkansız bir şey. Ne oldu, nasıl oldu aklım almıyor.

Oyunu biliyorum.

Oyun dışında test ettiniz mi? İşlemci tam frekansına çıkıyor mu?

Oyunu biliyorum.

Oyun dışında test ettiniz mi? İşlemci tam frekansına çıkıyor mu?

İşlemciyi o oyunda test edebileceğimi düşündüğümden söylemiştim. Şimdi ise Cities skilines 2'de denedim. Görev yöneticisine göre 4,8 GHz'lere kadar çıkıyor ama AMD Adrenalin Software'e göre 4 GHz'lere çıktığı bile nadir genelde 3, 8'lerde geziyor. Kafam karıştı. Daha iyi test edebileceğim bir yazılım var mı? Ayrıca size bahsettiğim performansı laptopa göre bu kadar soğuk ve düşük CPU çalışma frekanslarında birden alabilmeye başlamam da kafamı karıştırdı.

Cihazın performansı konusunda yorum yapamayacağım, yaptığınız ayarlar biraz karışmış gibi.

Cinebench R23 çoklu çekirdek testi başlatın, yana da HWiNFO veya HWMonitor açın, tüm verileri orada görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…