MSarıcı44

Gelişen
Merhaba dostlar,

2 günlük yeni bir sistem topladım.

• İşlemci: Ryzen 7 9700X
  • Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin çift kule tipi soğutucu
  • Ekran Kartı: Sapphire Radeon Pulse 9070 XT
  • Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
  • RAM: XPG 6000 MHz 2x16 GB CL32 DDR5
  • SSD: MLD Ultra 1 TB
  • Kasa: MSI MAG PANO 100PRZ
Soğutucu çift kule olduğu için ön fan RAM'lerin üstüne geliyordu. Fanı resimdeki gibi cama taraf ayarladım.

Cyberpunk'ta 1080p Ultra ayarlarda işlemci sıcaklığı 50 ile başlayıp 30 dakika sonra 83 dereceye çıkıyor.

Sistem boşta 47 derecede çalışıyor.

Benim merak ettiğim sizce bu değerler nasıl? Yarım saatlik OSD Stres testini yorumlar mısınız?

1000042555.webp

1000042554.webp

stabilitytest.webp

stabilitytest1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar,
2 günlük yeni bir sistem topladım.
İşlemci Ryzen 7 9700X.
Soğutucu: Thermalright pearless assasin çift kule tipi soğutucu.
Ekran kartı: Sapphire Radeon Pulse 9070XT.
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: XPG 6000 MHz 2x16 GB CL32 DDR5.
SSD: MLD Ultra 1 TB.
Kasa: MSI MAG pano 100prz.
Soğutucu çift kule olduğu için ön fan RAM'lerin üstüne geliyordu. Fanı resimde ki gibi cama taraf ayarladım.
Cyberpunk'ta 1080p Ultra ayarlarda işlemci sıcaklığı 50 ile başlayıp 30 dk sonra 83 dereceye çıkıyor.
Sistem boşta 47 derecede çalışıyor.
Benim merak ettiğim sizce bu değerler nasıl? Yarım saatlik OSD stres testini yorumlar mısınız?Eki Görüntüle 202469Eki Görüntüle 202470Eki Görüntüle 202471Eki Görüntüle 202472

Gayet iyi zaten elinizdeki işlemci sıvı soğutma ile sogutuyor ama kule tipi soğutucudan böyle performansı vermesi de güzel burada tek kötü şey MLD M.2 olmuş diğerler mükemmel secim olmus hayırlı olsun.

Gayet iyi zaten elinizdeki işlemci sıvı soğutma ile sogutuyor ama kule tipi soğutucudan böyle performansı vermesi de güzel burada tek kötü şey MLD M.2 olmuş diğerler mükemmel secim olmus hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Çok sağolun.İçimi rahatlattınız.

Ekran kartı ile soğutucu arasındaki mesafe görünecek şekilde bir tık uzaktan foto çekip atar mısın?

Dosya Ekleri

• wp.webp
    wp.webp
    709,1 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
BIOS ayarlarınız nasıl stok mu, EXPO, PBO vs. açıkkenmi bu sonuçları aldınız? Boştaki sıcaklığı HWiNFO'dan takip edin. Ben de bugün 9700X li sistem topladım 360mm AiO var BIOS'umda iGPU disable sadece 35 derece seyretti sıcaklık, EXPO aktif edip denedim 38-40 derece arasındaydı. Kule sogutucuda olsa sizin boştaki sıcaklık yüksek gibi geldi

İşlemci boşta 70-80 dereceler de olmadığı sürece hiçbir problem olmaz. Bizzat kendim fan eğrisini düşürerek işlemcimi boşta 55 derece civarında tutuyorum, sessizlik olması için. Önemli olan her zaman tam yükte kaç dereceye ulaşabildiğidir. Yükte 83 derece normal.