Ryzen 9800X3D sistem hata vermeden donuyor

Tgytkr

Çalışkan
Yeni kurduğum sistem hata vermeden direkt resim şeklinde donuyor hiç tepki vermiyor. şarkı açıksa bile ses direkt kapanıyor ve güç tuşuyla kapatmadan açılmıyor. İşlemciyi, RAM'i ve PSU'yu OCCT ile stres testine soktum hiçbir hata almadım Cinebench ve FurMark testleri de keza öyle yük altında hiç donma takılma almadım fakat dümdüz internette gezinirken bile donabiliyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem:
  • İşlemci: Ryzen 9800X3D
  • GPU: MSI RTX 3070 Ti Ventus X3
  • RAM: G.Skill 2x16 GB DDR5 6000MHz CL30
  • Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi
  • PSU: Raijintek Ampere 1000W 80+ Platinum ATX 3.1
Olay günlüğü de aşağıdadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bendede stutter gibi belli sorunlar var sistemde model farklılıklarımız olsada markalar aynı artık ben bunların beceremediğini ya da aklımdaki parçanın sıkıntı yarattığını düşünüyorum... umarım çözersin. Anakarttan şüpheleniyorum bende anakart değişikliği yaptıktan sonra başıma gelmeyen kalmadı aynı modelin x670E modeline geçtikten sonra. Emin değilim. OCCT testleri dahil her testi yapıyor boğuyorum nerdeyse pcyi ama ne hata ne kapanma... Allah yardımcımız olsun.

Abi inan günlerdir denemediğim şey kalmadı Windows 10 kullanıyordum defalarca temiz kurulum yaptım yetmedi orijinal Windows 11 lisansı aldım çünkü Wi-Fi çalışmıyordu Windows 10'da fakat yine aynı bazen 1-2 saat donmuyor bazen 15dakikada 2 kere donuyor. Yük altında yapsa bunları gam yemeyeceğim durduğu yerde donup kalıyor pc.

BIOS'tan memory context restore ayarını enabled yapar mısın?

Overclocked yaptıysan stok değerlerine geri getir. Isı durumunu kontrol et. BIOS son güncellemesini yükle. AMD Chipsetdriver yoksa onun da en son sürümünü yükle. Güç ayarlarında da problem olabilir. Enerji tasarrufundaysa dengeli veya yüksek performansa al.

RAM problemi olma ihtimali de var. Tek slot RAM dene. Yine overcloked varsa stok değerlerine alarak dene.

Günaydın, işte olduğumdan dolayı akşam eve geçtiğimde deneyeceğim, sistemi ilk kurduğum zaman da donuyordu o yüzden overclock ile ilgili olacağını düşünmüyorum açıkçası.

BIOS'tan Memory context restore ayarını enabled yapar mısın?

Denedim değişen bir şey olmadı maalesef.

Arkadaşlar sanırım sorun RAM'lerin 6000 MHz de çalışması 4800e aldıktan sonra herhangi bir donma ile karşılaşmadım. Peki şimdi bu RAM'leri nasıl 6000MHz ile çalıştırıcağım?

Son düzenleme:
Merhaba aynı sorunu yaşıyorum çözebildiniz mi? Bilgisayar ya kilitlenip donuyor mouse hareket etmiyor ya da kapatırken siyah ekranda donuyor. Hiç donmasa bile siyah ekranda 4 dakika dönüyor ardından mavi ekran veriyor.

Sistem özelliklerim:
  • Anakart: MSI X870E Carbon Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
  • Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 5070 Ti.
  • RAM: G.Skill Trident royal 16x2: 32 GB 6000 MHz CL28.
  • Güç Kaynağı: MSI MPG A1000G 1000WATT.
  • Sıvı Soğutma: MSI E360.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…