Çözüldü Ryzen 9950X & RX 9070 XT sistemde ''AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı'' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hasan karasu

Çalışkan
Merhaba, sistemim RX 9070 XT ve Ryzen 9 9950X. Ben çoğunlukla Cities Skylines 2 ve LoL oynayan biriyim. (1500 saatten fazla Cities 1 ve 2 var). Bu sistemi kasım başında tamamladım. O günden beri sadece Cities 2'de sürücü zaman aşımına uğradı hatası alıyorum. BIOS güncelledim, temiz kurulumla Windows 11 yükledim tekrardan, oyundaki modları sildim vanilla oynamaya çalıştım ama nafile. Sadece bu oyunda hata alıyorum. PSU 1200W o da yeterli, diğer parçalar uyumlu. Artık tıkandım hani bana fikir verebilecek biri olursa sevinirim. EXPO falan da kapattım açtım aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Servise bile yolladım İncehesap sıkıntı yok dedi.

Çözüm

Teşekkür ederim yardımlarınız için en son çare bir bilgisayarcıya götürüp PC'yi bir sıfırlasın temizlesin isteyeceğim belki ben de bir yerde hata vardır diye ama çok da olacağını düşünmüyorum.

Arkadaşlar teşekkür ederim, sanırım şu an için sorunu çözmüş gibi duruyorum. FRTC ayarını açarak maksimum 60 FPS sınırı koyunca oyunu çökmeden çalıştırabildim. Sorun optimizsayonla ilgili duruyor gibi. Yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi Sosyaller.

Oyunun optimizasyonu berbat ve bu da AMD sistemlerde kararsızlığa neden oluyor.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırarak 25.9.1 sürümü deneyin.

Nasıl bir hata alıyorsunuz? Siyah ekran tarzı bir şey mi?
oyundayken (zaten uzun sürmüyor) ekran kararıyor masaüstüne atıyor beni o sırada ben de pcnin kendine gelmesini bekliyorum.

en günceli denedim olmadı 25.10.2 kullandım olmadı bir de bunu deneyeyim ancak yarın öğleden sonra deneyebilirim sadece ddu yerine kendi programını kullanmam problem teşkil eder mi? amd cleanup utility

Ben RX 5600XT kullanıyorum ve sistemi topladığım günden beri bu sorunu aralıklı olarak yaşıyorum. En son yaşadığım zaman format atmış ve temiz kurulum yapmıştım, beni epey idare etmişti ancak son günlerde tekrar olmaya başladı. Hatta bazen kendi kendine grafik sürücüsünü sildiği bile oluyor.

En güncel sürüm yerine bir önceki veya daha önceki sürümlerden birini yüklemeyi deneyin.

Siz 25.9.1 sürümüne dönseniz bile Windows kendi kendine sürücü güncellemesi yapabiliyor. Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettiğinizde görebilirsiniz.

Bunu engellemek için DDU ile sürücüleri sıfırlarken "Windows güncellemelerini engelle" kutucuğunu işaretleyebilirsiniz. DDU kullanırken bilgisayarı güvenli modda başlatmayı unutmayın.

Aynı zamanda AMD Chipset sürücülerinin de en güncel halini kurmanızı öneririm.

Tüm bunları yapıp tekrar dener misiniz?

işten gelir gelmez denedim bu problemi sadece cities skylines 2 oynarken alıyorum. GTA 5, ETS 2, FORZA 4, VE ANNO 117 de almadım. sanırım oyun bu kart özelinde sıkıntı yaratıyor. acaba aklımı kurcalayan şey işlemciden mi sıkıntı yaşıyorum. 9950x var xD bunu da bu lanet oyun için almıştım evet x3d olanlar daha iyi ama bu oyun özelinde çekirdek ihtiyacım var

buna ilaveten ddu ile sürücü kaldırmadan önce "windowsun ototatik sürücü yüklemesine izin verme" tikini işaretleyinki indirdiğiniz ile windowsun kurduğu sürücüler çakışmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…