Poly

Çalışkan
Yaklaşık olarak 30 dakika optimize etmesini bekledim, yeniden başlattım vs. ama herhangi bir değişiklik olmadı. İlk defa böyle bir şey yapıyorum ama sanırım MHz hızının artması lazım. Benim işlemci zaten 5100'de çalışıyordu, e yine 5100'de çalışıyor, ne yaptı bu anlamadım. Ben mi yanlış veya eksik bir şey yaptım anlamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

* İşlemci maksimum 57 dereceyi görüyor, üstünü gördüremedim.
  • CPU: Ryzen 5 7600 + EVGA CLC 240 mm + Thermal Grizzly Hydronaut
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • Ram: Crucial Pro 16x2 6000 MHz CL36
  • GPU: Zotac RTX 4070 Twin
1764359932482.webp

1764359944051.webp

Ryzen Master'ı sildim. Ana karttaki AI Twieaker bölümündeki EXPO hariç PBO ile alakalı her şeyi AUTO'ya aldım.
Advanced bölümünden:
PBO: Advanced yaptım
PBO Limits: başta Motherboard yapmıştım OCCT'de 150W çekip işlemci 95 dereceyi görünce AUTO'ya aldım.
Boost Override: +200
Curve Optimizer: -25

Güncel test durumu fotoğraflarda mevcut. Gayet güzel oldu bence. Bu işlemleri ilk defa yaptığım için Gemini ile yaptım. Bana İşlemcinin Gold silikon olabileceğini söyledi ne denli doğru bilmiyorum. Bilgisi olan daha iyi bir tavsiye verirse güzel olur.

Dosya Ekleri

• 1764368362192.webp
    1764368362192.webp
    60,7 KB · Görüntüleme: 25
  • 1764369990702.webp
    1764369990702.webp
    41 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Yaklaşık olarak 30 dakika optimize etmesini bekledim, yeniden başlattım vs. ama herhangi bir değişiklik olmadı. İlk defa böyle bir şey yapıyorum ama sanırım MHz hızının artması lazım. Benim işlemci zaten 5100'de çalışıyordu, e yine 5100'de çalışıyor, ne yaptı bu anlamadım. Ben mi yanlış veya eksik bir şey yaptım anlamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

* İşlemci maksimum 57 dereceyi görüyor, üstünü gördüremedim.
  • CPU: Ryzen 5 7600 + EVGA CLC 240 mm + Thermal Grizzly Hydronaut
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • Ram: Crucial Pro 16x2 6000 MHz CL36
  • GPU: Zotac RTX 4070 Twin
Eki Görüntüle 206163

Eki Görüntüle 206165

Ryzen Master'ı sildim. Ana karttaki AI Twieaker bölümündeki EXPO hariç PBO ile alakalı her şeyi AUTO'ya aldım.
Advanced bölümünden:
PBO: Advanced yaptım
PBO Limits: başta Motherboard yapmıştım OCCT'de 150W çekip işlemci 95 dereceyi görünce AUTO'ya aldım.
Boost Override: +200
Curve Optimizer: -25

Güncel test durumu fotoğraflarda mevcut. Gayet güzel oldu bence. Bu işlemleri ilk defa yaptığım için Gemini ile yaptım. Bana İşlemcinin Gold silikon olabileceğini söyledi ne denli doğru bilmiyorum. Bilgisi olan daha iyi bir tavsiye verirse güzel olur.
Overclock sonrası performansın artmadığını gözlemliyorsan, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

1. Ayarların Kontrolü:
- Ryzen Master'daki tüm ayarların doğru bir şekilde yapıldığından emin ol.
- PBO (Precision Boost Overdrive) ayarlarını kontrol et. "Advanced" yerine "Auto" ya da "Moderate" gibi ön ayarları deneyebilirsin.

2. Boost Takvimini Kontrol Et:
- İşlemcinin boost frekansları, genellikle tek çekirdek yük altında daha yüksek olabilmektedir. Cinebench testlerini geçici olarak izleyerek, çekirdeklerin yük altında hangi frekansta çalıştığını gözlemle.

3. Termal Limitler:
- İşlemcinin sıcaklığı, overclock yapılırken performansı etkileyebilir. Belli bir sıcaklığa ulaştığında automatik olarak frekansı düşürebilir. Sıcaklığın 57 derece civarında olduğunu belirtmişsin, bu iyi ama daha yüksek sıcaklık test etmediğinde bellek zamanlamaların etkileyebilir.

4. Diğer Bileşenler:
- RAM'lerinin EXPO profilini doğrula. Eğer RAM hızları doğru ayarlanmamışsa, işlemcinin performansını düşürebilir.
- Anakartın BIOS güncellemelerini kontrol et. Yeni güncellemeler, performansı artırabilir.

5. Maksimum Güç Ayarı:
- PBO Limits değerini ana kartın belirlediği limitlere göre bırak. Eğer AUTO'ya aldıysan ve hala etkili olmuyorsa, limitleri manuel olarak (örneğin PPT, TDC, EDC) ayarla.

6. Stres Testleri:
- OCCT, Prime95 veya Cinebench gibi programlarla işlemcini stres testi yaparak gerçek performansını gözlemleyebilirsin.

7. Gold Silikon:
- İşlemcinin "gold" silikon olduğuna dair bir kesinlik yok, ancak daha iyi Frederik sonuçları almak mümkündür. Bu durumu yalnızca test sonuçları ile değerlendirebilirsin.

Ayrıca, eğer sorunlar devam ederse, daha detaylı bilgi sağlayarak incelememi sağlayabilirsin. Monitör, PSU veya diğer bileşenler hakkında daha fazla bilgi verebilirsen, daha iyi yardımcı olabilirim.