Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 26 Aralık 2023
Android tarafının özgürlüğünü seviyorsanız geçmenize gerek yok. S23 Ultra kullanıcısıyım ve her iki telefonun da donanım/performans olarak başarılı olduğunu söyleyebilirim. Apple ekosisteminden vazgeçmek istemiyorum diyorsanız geçebilirsiniz. Sevgilerle 
Son düzenleyen: Moderatör:
Astrea Virgo
Yetkin
Yurtdışı Pro Max'e IMEI kaydı mı yaptıracaksınız?Herkese merhaba, hâlihazırda S23 Ultra kullanıyorum ve genel olarak çok memnunum fakat Mac, iPad ve AirPods kullanıcısı olduğum için yurt dışı iPhone 15 Pro Max'e geçmeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mıdır?
S23 Ultra'ya göre 15 Pro Max size çok şey sunmaz ama IOS eko sistemi için gerekli midir? Evet.
Telefondan beklentine göre değişir. İyi kamera, iyi batarya, iyi ekran? 15 pro max kullanıyorum çok büyük geldiği için 16 pro'ya geçeceğim.
Bir süre Samsung s24 ultra kullanmayı denedim fakat çok kullanışsız geldi. Her şeyin yeri IOS kadar kolay bulunabilir değil. Ayrıca play store tam bir işkence, appstore'a kıyasla daha yavaş. Binbir türlü default kurulan google servisi de cabası. Silinemeyen uygulamalar...
Arayüz akıcılığı konusunda da IOS daha başarılı. iPhone'da uygulamalar kendi içerisinde bug'a girip donsa da bu cihaza yansımıyordu fakat android'de bu donmalar cihaza da yansıyor. Uygulamalar izole değil.
iPhone'a alışınca bırakmanız zor.
Bir süre Samsung s24 ultra kullanmayı denedim fakat çok kullanışsız geldi. Her şeyin yeri IOS kadar kolay bulunabilir değil. Ayrıca play store tam bir işkence, appstore'a kıyasla daha yavaş. Binbir türlü default kurulan google servisi de cabası. Silinemeyen uygulamalar...
Arayüz akıcılığı konusunda da IOS daha başarılı. iPhone'da uygulamalar kendi içerisinde bug'a girip donsa da bu cihaza yansımıyordu fakat android'de bu donmalar cihaza da yansıyor. Uygulamalar izole değil.
Son düzenleme:
Ekosistem için geçilebilir.
mete01
Üstün
Böyle olduğunu düşünmüyorum. Önceden ekosistem olarak kullanıyordum ancak son zamanlarda iyice bıktığımı söyleyebilirim. Çünkü iPad 9 kullanıcısı olarak daha alalı 2,5 sene olmasına rağmen cihazda donmalar başladı. Goodnotes uygulaması buga girdiğinde iPad hiçbir işlem yapmıyor. Bu söylediğiniz belki eskiden geçerli olabilirdi ancak son 2 güncelleme ile artık geçerliliğini yitirdi. Macbook Air M1 ise aynı keza oluyor. Bu sebeple düşünmüyorum.Arayüz akıcılığı konusunda da IOS daha başarılı. iPhone'da uygulamalar kendi içerisinde bug'a girip donsa da bu cihaza yansımıyordu fakat android'de bu donmalar cihaza da yansıyor. Uygulamalar izole değil.
Ekosistem olayının sizin için ne kadar değerli olduğuna göre değişir. Öncelikle S23 Ultra kayıtlıysa iPhone'a geçtiğinizde bu kayıt olayı başınıza bela olacak, 8 ay kullanacaksınız, 4 ay idare etmeye çalışacaksınız vs vs hiç gerek yok, bunun yanında 15 pro'ya geçmek size kamera performans gibi konularda pek bir şey de kazandırmayacak. Yani gerçekten ekosistem özelliklerine ihtiyacınız yoksa, bu şekilde de işinizi halledebiliyorsanız boşverin kalsın.
Sadece ios alışkanlığınızdan dolayı böyle düşünüyorsunuz. Açıkcası bir samsungta herhangi bir şeyi bulmak, arayüzü kullanmak daha kolay her şeyi kafanıza göre ayarlayabiliyorsunuz çünkü. Geri gelmek için bile ayarlayabileceğiniz 2-3 farklı yöntem var.
Geriye kalan dediklerinize katılabilirim ama ufak tefek şeylerden öteye gidemeyecek kadar. Ayrıca bu donma takılma ve benzeri olaylar daha az olsa da iosta da yaşanıyor, bunun bir sürü örneği var ama nedense göze batmıyor.
Sadece ios alışkanlığınızdan dolayı böyle düşünüyorsunuz. Açıkcası bir samsungta herhangi bir şeyi bulmak, arayüzü kullanmak daha kolay her şeyi kafanıza göre ayarlayabiliyorsunuz çünkü. Geri gelmek için bile ayarlayabileceğiniz 2-3 farklı yöntem var.
Geriye kalan dediklerinize katılabilirim ama ufak tefek şeylerden öteye gidemeyecek kadar. Ayrıca bu donma takılma ve benzeri olaylar daha az olsa da iosta da yaşanıyor, bunun bir sürü örneği var ama nedense göze batmıyor.
Son düzenleme:
nimotech
Uzman
Yurt dışı Pro Max'e IMEI kaydı mı yaptıracaksınız?
S23 Ultra'ya göre 15 Pro Max size çok şey sunmaz ama iOS eko sistemi için gerekli midir? Evet.
Kayıtsız kullanacağım.
Astrea Virgo
Yetkin
Türkiye'de kayıtsız 120 gün her uzatmayla kullanmaya çalıştığınızda uzatma süreniz düşüyor.