RosLy

Uzman
Cihaz
S24 FE
Herkese merhaba. S24 FE cihazımı Haziran'dan beri kullanıyorum. En son 25 dakikada %11 şarj yiyince hard reset atarak sıfırladım ve yeniden kurdum. Cihaz ilk başlarda çok iyiydi fakat dün tekrardan şarjı su gibi içmeye başladı ve bugün de devam ediyor. Telefon dün aşırı derecede ısınıyordu. Bugün akşama kadar serindi fakat şarjı hızlı gidiyordu gene. 4 saat ekran süresi alıyorum. Telefon bazen serin bazen sıcak. Oyun oynamıyorum sadece TikTok, Instagram'da geziyorum. 2 dakikada %1 şarj harcıyor bunu düzeltmek için ne yapabilirim. Yeni cihazı servise göndermek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet gerçekten çok harcamış. Elimde S24 FE var çok daha iyi.

Bir hafta idare edin, tekrar bakın, düzelmezse yollarsınız. Optimize olma ihtimali var.

Evet gerçekten çok harcamış. Elimde S24 FE var çok daha iyi.

Bir hafta idare edin, tekrar bakın, düzelmezse yollarsınız. Optimize olma ihtimali var.

Hocam hard reseti 18 Eylül'de yaptım. İlk başlarda çok iyiydi 7 saate yakındı. Şimdi ise aniden emiyor. Dün sabah cayır cayır yanmaya başlayana kadar da iyiydi. Aniden ısınmaya başladı bugün 0-100 yaptım kapalı iken. Bir kez daha yapıp 20-100 yapacağım. Arkadaşımda S24 FE kullanıyor ne ısınma ne de şarjın hızlı bitmesi gibi bir problem var. Anlam veremiyorum başta çok iyiyken şu anda nasıl böyle olur. İşlemci ısınması yüzünden diye düşünüyordum ısınmadan da sağ olsun şarj tutmuyor baş belası. İlk başlarda bu kadar iyi gidişte 1 gecede aniden bu kadar ısınıp saçma sapan hareketler sergilemesini anlamıyorum gerçekten. Böyle olacağını bilseydim düz iPhone 13 alırdım daha iyiydi.

Haziran ayından beri aynı sorunu yaşıyorsanız, cihazınızı kesinlikle servise gönderin. 4 saat SoT gerçekten çok düşük.

Sorun yeni başladıysa ve cihazı sıfırlamama rağmen düzelmediyse, cihazı 3–4 gün daha kullanmaya devam edin; sorun devam ederse servise gönderin.

Ayrıca “Cihaz ısınıyor” derken bataryadan mı yoksa işlemciden mi bahsediyorsunuz?

Haziran ayından beri aynı sorunu yaşıyorsanız, cihazınızı kesinlikle servise gönderin. 4 saat sot gerçekten çok düşük.

Sorun yeni başladıysa ve cihazı sıfırlamama rağmen düzelmediyse, cihazı 3–4 gün daha kullanmaya devam edin; sorun devam ederse servise gönderin.

Ayrıca “cihaz ısınıyor” derken bataryadan mı yoksa işlemciden mi bahsediyorsunuz?

Hocam 6-7 saat civarıydı bir anda düştü. Oyun oynamıyorum oynasam 30dakikada bitirip şarja takarım herhalde. Ya eskiden 20-90 döngüsünü uyguluyordum. İlk 1 ay Xiaomi orijinal adaptör ile kullandım. Ardından orijinal Samsung 25W adaptör aldım hard reset attıktan sonra orijinal şarj ile şarj ediyorum. İşlemci kasmıyor ama performansının berbat olduğunu düşünüyorum. Isınıyor, bazı yerlerde çekmiyor. Çekmeyen yerden normalde çeken yere geçince algılamıyor. Şebekeyi 5G 4.5G kullanıyorum bir farkını göremedim hatta 5G seçince daha az şarj gidiyor. 3G seçince h veya h+ olması gerekiyor ama direk e olarak gösteriyor. Israr kıyamet aldığımız telefonun başlangıcı böyleyse 7 sene değil 7 ay güncelleme verselerdi bari de rezil olmasaydı cihazlar. Benim anlamadığım nokta birinde yok aynı cihazda renk farklı sadece diğeri ne şarj tutuyor ne istenilen tutumu sergiliyor. Samsung başaramıyor. %100 pil sağlığı bu mu? %90'da falan şarj aleti cebimizde gezeriz herhalde.

Pil kullanımı bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250926_202837_Device care.webp
    Screenshot_20250926_202837_Device care.webp
    342,3 KB · Görüntüleme: 82
Absürt.
Güç tasarrufunu ve veri tasarrufunu aktif etmeyi ve kullanmadığın uygulamaları uyku moduna almayı deneyebilirsin.

Denendi. Veri tasarrufu hariç hiçbiri fayda etmedi. Adaptif pili kapatsam bir şey değişir mi? Kimisi açın kimisi kapatın diyor.

Pil döngüsü de bu şekilde.

Görseldeki gibi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250926_203146_Settings.webp
    Screenshot_20250926_203146_Settings.webp
    482,3 KB · Görüntüleme: 79