409

Üstün
Makaleler
3
Yakın zamanda Samsung'un yaptığı hamleler ve toparlamaya başladıkları gözlemlerim sonucu, Xiaomi'ye şans vermek istedim. Dün, Xiaomi 15 Ultra modelini bekleyemeyip Xiaomi 15 Pro'yu satın aldım ve elime geçti. Şunu söylemem gerekirse, satın alırken S24 Ultra'yı satmamıştım çünkü attan inip eşeğe bineceğimi düşünüyordum. Ancak fark ettim ki, S24 Ultra'yı satsam da pek üzülmeyeceğim.

Detaylı inceleme yapacağım için konuyu kısa tutacağım. Telefonun ekranı, dört bir yandan kavisliymiş gibi oldukça güzel bir tasarıma sahip. Köşeler yuvarlatıldığı için, Samsung'daki sivri köşe sorunuyla karşılaşmadan rahatça kullanabildim. Tasarımdan bahsetmişken, renkler arasında bir renk özellikle dikkatimi çekti. Gümüş rengi, yansımaları ve üstündeki yapı ile diğer renklerden farklıydı. O rengi de gördüm, ancak beyaz rengini tercih ettim. Yine de gümüş renk gerçekten çok güzel, bunu belirtebilirim. Hoparlör ve mikrofonlar ise, Samsung'tan bariz şekilde üstün. İşlemci, batarya ve soğutma sistemi beni gerçekten şaşırttı. Bu telefonun bu kadar yüksek performansı olmasına rağmen bataryasını bugün zor bir şekilde bitirebildim ve neredeyse hiç ısınmadı. Şarj hızı 90W olduğu için Samsung'a göre oldukça rahatladım. Kamera konusunda pek deneyimim yok, ancak OVX9000 sensörünü yine kullanmışlar. Umarım bu sensörü geliştirmişlerdir.

Konu hakkında eksiklikler olduğunu biliyorum. Ancak yalan bir şey yazacağıma, deneyimleyip belirterek daha doğru bir değerlendirme yapmayı tercih ederim. Zaten kendisini detaylı şekilde inceleme bölümünde ele alacağım.

Son olarak, arayüzden bahsedip yazıyı bitireyim. Telefon, HyperOS 2 işletim sistemi ile geldi. Önceden bahsettiğim gibi, reklamları kapatmak için bir buton olduğunu söylemiştim; ancak henüz reklamları bulamadığım için bir şey söylemiyorum. Telefonu ilk açtığımda, hemen reklamları kontrol edip burada paylaşmayı düşündüm. Arayüz akıcı ancak telefon bana İngilizce olarak geldi. Ayarlarda İngilizce ve Çince dışında bir dil bulamadım. Bulamayınca ben de fazla kurcalamadım. Benim için sıkıntı değildi. Arayüz akıcı ve sade duruyor. 8 Elite ile geliyor bir zahmet akıcı da olsun. Daha önce iPhone'da tepe modelleri kullandığımdan kontrol merkezi aklıma takılıp duruyordu. Oraları da hafif benzetiyorum. Yapay zeka özelliklerini beğendim. Test amaçlı birkaç tane videoyu telefonun yapay zekasına bırakıp çevirmesini istedim. Ve karşılaştırdım. Sonuçlar açıkçası beni tatmin etti. Aklınıza takılan ya da inceleme de yapmamı istediğiniz bir istek varsa yorumlarda belirtirseniz incelemeye ekleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
One UI arayüzünde bulunup Mi''de aradığın özellikler var mı?
Yahut Mi arayüzünde bulunan ve One UI arayüzüne de eklenmesinin iyi olacağını düşündüğün bir özellik?

Ayarlarda İngilizce ve Çince dışında bir dil bulamadım.

Bunun sebebi Çin cihazı olduğu içindir. Reklam olayı da aynı şekil. Keşke Global'e çıkmasını bekleseydiniz. Çin ROM'u istemez iseniz muhtemelen convert ROM kullanmak zorunda kalacaksınız.

One UI arayüzünde bulunup Mi"de aradığın özellikler var mı?
Yahut Mi arayüzünde bulunan ve One UI arayüzüne de eklenmesinin iyi olacağını düşündüğün bir özellik?

Birisinin arayüzü şu an daha yeni ve telefonu da yeni kullandığım için tam bir şey diyemiyorum. Ancak herhangi bir eksiğini görmedim. Artısı bile var. One UI arayüzü için yapılmasını istediğim geliştirmelerden birisi Xiaomi de ki ismi ile kayan pencereler. Game Bar'ı kapattığım için belki ben hatırlamıyorum ama oyun içindeyken başka uygulamaları yandaki kısayoldan hemen çalıştırmak büyük bir nimet. Adamlar bir de çok güzel yapmış. 5-6 tane bile açabiliyorsun.

Elimde S24U ile bekliyoruz bakalım.

Yılbaşından birkaç gün sonra incelemeyi yazacağım. Şu an hem meşgulüm hem de forumda sorun yaşıyorum. Biletime 1 haftadan uzun süredir bakılmıyor. Durum böyle olumsuz ilerlemeye devam ettiği takdirde aktif olmayı düşünmüyorum. Eskisi kadar sık uğramıyorum.

Bunun sebebi Çin cihazı olduğu içindir. Reklam olayı da aynı şekil. Keşke Global'e çıkmasını bekleseydiniz. Çin ROM'u istemez iseniz muhtemelen convert ROM kullanmak zorunda kalacaksınız.

Bende aynı nedeni düşündüm. Globale çıkacağını düşünmüyorum çünkü Xiaomi 14 Pro Türkiye'ye gelmedi. Sadece düz ve Ultra gelmişti. Dil vakası açıkça umurumda da değil. S24 Ultra telefonumu da İngilizce dilinde kullanıyorum. Sadece yapay zeka özelliklerinde Türkçe dil olup telefonun kendi dilinde Türkçeyi bulamayınca garipsedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı nedeni düşündüm. Globale çıkacağını düşünmüyorum çünkü Xiaomi 14 Pro Türkiye'ye gelmedi. Sadece düz ve Ultra gelmişti. Dil vakası açıkça umurumda da değil. S24 Ultra telefonumu da İngilizce dilinde kullanıyorum. Sadece yapay zeka özelliklerinde Türkçe dil olup telefonun kendi dilinde Türkçeyi bulamayınca garipsedim.

Multilang modülü kurarak Türkçe dile erişebilirsiniz ek olarak.

Birisinin arayüzü şu an daha yeni ve telefonu da yeni kullandığım için tam bir şey diyemiyorum. Ancak herhangi bir eksiğini görmedim. Artısı bile var. One UI arayüzü için yapılmasını istediğim geliştirmelerden birisi Xiaomi de ki ismi ile kayan pencereler. Game Bar'ı kapattığım için belki ben hatırlamıyorum ama oyun içindeyken başka uygulamaları yandaki kısayoldan hemen çalıştırmak büyük bir nimet. Adamlar bir de çok güzel yapmış. 5-6 tane bile açabiliyorsun
O özellik güzel de ben kullanmıyordum mide.

Bu seride Çin sürümünde band 20 olması iyi oldu, cpid ile kayıt olabiliyor global için daha vakit var ise bende Çin düşünüyorum.

Bu telefonun globale gelip gelmeyeceği yine belirsiz ama gelirse iyi olur. Global ROM'u yok ama band 20 var. Dediğiniz gibi band olayına internetten baktım. Olduğunu yazmışlar. Çekimde falan sıkıntı yok ben memnunum.

Direnç kaydı bedava bile çıksa da ben yaptırmam. Telefonun arkasının açılması tarafında değilim. Server kaydı şu an mevcut dediler. Beni almaya iten de o oldu. 5-6 ay kullanır yaptırırım. O zamana fiyatı belki düşer.