Detaylar
Kim cevapladı?S24 Ultra kullanıyorum. Fabrikasyon gelen Full HD+ kullanıyorum bende. 2K' da ciddi daha fazla şarj tüketiyor. Etkisi var tabi ki bataryaya.
Cozunurlugu kac yaparsaniz yapin her piksel calismaya devam ediyor, fark sanildigi kadar fazla degil. Yine de DDIC'nin daha cok veri islemesine neden oldugu icin fark olmaz demek zor. Tahmini konusacagim ama artan cozunurluk GPU'nun da fazla rendering'e neden olacaktir muhtemelen. Her sey DDIC'de bitmiyor sonucta.
Güç Tasarruf Mod' unu açınca, ekran yenileme hızı da kullanılamıyor Samsung telefonlarda. Dinamik yenileme hızı özelliği de gelmeli bence. Ya 60Hz yada 120Hz kullanabiliyorsunuz. Başka markalarda bu 1 ila 120 arasında kendi kendine ayarlayabiliyor otomatik şekilde.
Zaten ana S serisinde 120 modu dinamik.Güç Tasarruf Mod' unu açınca, ekran yenileme hızı da kullanılamıyor Samsung telefonlarda. Dinamik yenileme hızı özelliği de gelmeli bence. Ya 60Hz yada 120Hz kullanabiliyorsunuz. Başka markalarda bu 1 ila 120 arasında kendi kendine ayarlayabiliyor otomatik şekilde.
Hadi ayarlanabiliyor, kaç Hz olduğunu belirtmemiş ki hocam. 1-120 arası mı yoksa 60-120 arası mı? Detay yok. Onu da geçtim, güç tasarruf modu açılınca yine kullanılamıyor ekran yenileme dinamik mod. Başka markalar da telefonu güç tasarrufuna alsanız da çalışıyor, o özellikte gelse daha iyi olur.
Dosya Ekleri
1-120 arası. Geliştirici seçeneklerinden FPS göstergesini açarsan görürsün sen de rahatHadi ayarlanabiliyor, kaç Hz olduğunu belirtmemiş ki hocam. 1-120 arası mı yoksa 60-120 arası mı? Detay yok. Onu da geçtim, güç tasarruf modu açılınca yine kullanılamıyor ekran yenileme dinamik mod. Başka markalar da telefonu güç tasarrufuna alsanız da çalışıyor, o özellikte gelse daha iyi olur.
Ama güç tasarrufu modundaki sınırlama kısmı kesinlikle bir eksi. Gündelikte ne o %10 parlaklığa, ne de %30 CPU hızına ihtiyacım yok ama sırf ekran akıcı kalsın diye tasarruf modunu kullanmıyorum. O ikiliyi neden ayrı seçenekler haline getirmiyorlar bilmiyorum.
Merhaba. 1-120 Hz dinamik yenileme LTPO panellerle alakalı bir durum. Samsung, S23 Ultra ve sonrasındaki S serisi cihazlarında bu teknolojiyi kullanıyor. Şahsen Xiaomi 15 kullanıyorum. Güç tasarrufu moduna alınca 1-60 Hz arasında değişiyor yenileme hızı. Sizin dediğiniz gibi tasarruf modundayken 1-120 Hz arası çalışamaz, çünkü tasarruf modunun çalışma prensibine aykırı bir durum olur. O halde tasarruf moduna gerek kalmazdı. Zaten 60 Hz üstü kullanılacak bir durum varsa, yüksek kaliteli video izleniyorsa veya FPS oyunları oynanıyorsa tasarruf modu kapatılmalı.Güç Tasarruf Mod' unu açınca, ekran yenileme hızı da kullanılamıyor Samsung telefonlarda. Dinamik yenileme hızı özelliği de gelmeli bence. Ya 60Hz yada 120Hz kullanabiliyorsunuz. Başka markalarda bu 1 ila 120 arasında kendi kendine ayarlayabiliyor otomatik şekilde.
Vallahi konu sahibine ayıp oldu, özür diliyorum kendisinden. Ama Xiaomi modellerde bu daha esnek gibi geldi bana. Lakin QHD ekrana sahip telefonları kullananlarının, çoğu da sanki FHD kullanıyor gibi geliyor bana. Kime danışsam ellememiş o ayarlara. Özellikle ekran modunu doğal'da kullanıyorum, canlı da çok gözlerimi alıyor şahsen.