Detaylar
Kim cevapladı?Loniss
Uzman
Şimdi şöyle bir şey var FE serisinde evet kırpılmalar yapılıyor ama kullanıcı bu kırpılmaları olabildiğince az hissediyor yani Total'de o fiyat performans için FE serisini aldığına değiyor. Kısacası Samsung FE serisini başarılı bir şekilde yapıyor. Ben de inanılmaz fiyat performans olduğu için S24 FE aldım ve öneririm. Özellik farkı çok fazla olmayacak, olan da 2 katı fiyat vererek aldığına değmeyecek bu benim düşüncem, zaten bütçen de S24 FE ise şu an çok fiyat performans bir telefon, bütçen kadar S24 FE almanı, ilerleyen zamanlarda bütçen arttığında dediğin gibi bir kampanya vs kullanmanı öneririm zira Samsung'un s serileri diğer androidlere göre daha az değer kaybı yaşıyor.
Kullanıyorum, memnunum, öneririm.
Kullanıyorum, memnunum, öneririm.
S24 FE kesinlikle fiyat performans olarak çok iyidir. Kullandım kısa bir sürede, S24 Ultra'ya geçtim peşine de. Arada ciddi farklar var dostum, kullanıcı olarak bunu fark edebiliyorsun. Wi-Fi çekim kuvvetleri bile farklı, daha kaliteli antenler kullanılıyor. Kamera kalitesi fark ettiriyor, malzeme kalitesi fark ettiriyor. Uç örnekler vermedim, ki Exynos 2400e ve 8 Elite arasında çok ciddi farklar var. Batarya, performans bunlardan bahsetmiyorum bile. Eğer bütçesi yetiyorsa S25 ve 24FE arasında birçok açıdan ciddi fark var. Düz S24 ve S24 FE olsa dediğini anlarım, onlar çok daha yakın telefonlar birbirine aslında karşılaştırmak daha mantıklı olur. Ama 3 telefonun da galibi yine S25 olur her konuda.
Alışırsın da dediğim gibi aradaki 30 bin lirayı nasıl değerlenidreceğine gore değişir tercih edilesi model.
Samsung telefon alıyorsanız, mümkün mertebe Snapdragon'lu model tercih ediniz. Bu bile tercih sebebidir çünkü. Exynos maalesef gündelik kullanım, sentetik testler dahil birçok konuda geride. Bütçe dahilinde tabii, naçizane tavsiyemdir kullanıcı olarak. Yine de son karar sizin.
- Makaleler
- 6
S24 FE kesinlikle fiyat performans olarak çok iyidir. Kullandım kısa bir sürede, S24 Ultra'ya geçtim peşine de. Arada ciddi farklar var dostum, kullanıcı olarak bunu fark edebiliyorsun. Wi-Fi çekim kuvvetleri bile farklı, daha kaliteli antenler kullanılıyor. Kamera kalitesi fark ettiriyor, malzeme kalitesi fark ettiriyor. Uç örnekler vermedim, ki Exynos 2400e ve 8 Elite arasında çok ciddi farklar var. Batarya, performans bunlardan bahsetmiyorum bile. Eğer bütçesi yetiyorsa S25 ve 24FE arasında birçok açıdan ciddi fark var. Düz S24 ve S24 FE olsa dediğini anlarım, onlar çok daha yakın telefonlar birbirine aslında karşılaştırmak daha mantıklı olur. Ama 3 telefonun da galibi yine S25 olur her konuda.
FE serisi kıstırılan modellerden en iyi sekilde kısılmıs diyebilirim. S24'e gore cok yakın performans veren islemci, S24 le yakın kamera ama biraz daha kötü ekran kötü malzeme, kalın çerçeveler, kalın bir telefon ve büyük ağır olması (S24'e göre) dezavantajı. Ama S25 ile karsılastırmak icin gelirse S25 FE daha iyi olur. Cunku S24 ile S25 arasında islemci dısında fark yok. Ama S24 FE ile S25'te islemci, kamera, malzeme kalitesi, ekran, hem ekran çerçevesi kalın hem telefonun kalınlığı vs. diye gider. Bence S25 FE cıkacaksa, ince hafif çerçeveleri az, malzeme kalitesi iyi ve ekranı daha iyi olsun, onun dısında S24 FE ile diğer seyleri neredeyse aynı olsa bile sorun değil. S25 FE çıkarsa S24 FEnin eksileri olan genel olarak tasarım el atılmalı.
Gündelik kullanımda nasıl geride şarj süresi mi?Samsung telefon alıyorsanız, mümkün mertebe Snapdragon'lu model tercih ediniz. Bu bile tercih sebebidir çünkü. Exynos maalesef gündelik kullanım, sentetik testler dahil birçok konuda geride. Bütçe dahilinde tabii, naçizane tavsiyemdir kullanıcı olarak. Yine de son karar sizin.
KKubilay
Uzman
Teşekkür ederim çok güzel özetlemişsiniz, şu an S24 FE almak, bütçemle en mantıklı seçim gibi görünüyor. Ama S25'e geçmek de uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir. Son kararı verirken, gündelik kullanım, tasarım, batarya ve gelecekteki kullanım süresi gibi faktörleri göz önünde bulunduracağım.
Batur
Başarılı
S24 FE çok kaba bir cihaz ve bence her türlü S25 çoğu yönde büyük farklar olmasa da işlemci kısmında devasa bir fark var ve S25 fiyatları artacağı gözüküyor, bu arada S24 FE de üzmez ama alabilirseniz S24 alın S24 FE çok kaba bir cihaz.
Fazla abartmışsın.S24 FE kesinlikle fiyat performans olarak çok iyidir. Kullandım kısa bir sürede, S24 Ultra'ya geçtim peşine de. Arada ciddi farklar var dostum, kullanıcı olarak bunu fark edebiliyorsun. Wi-Fi çekim kuvvetleri bile farklı, daha kaliteli antenler kullanılıyor. Kamera kalitesi fark ettiriyor, malzeme kalitesi fark ettiriyor. Uç örnekler vermedim, ki Exynos 2400e ve 8 Elite arasında çok ciddi farklar var. Batarya, performans bunlardan bahsetmiyorum bile. Eğer bütçesi yetiyorsa S25 ve 24FE arasında birçok açıdan ciddi fark var. Düz S24 ve S24 FE olsa dediğini anlarım, onlar çok daha yakın telefonlar birbirine aslında karşılaştırmak daha mantıklı olur. Ama 3 telefonun da galibi yine S25 olur her konuda.
S25 bir nesil güncel ve ana seri cihaz. Arada tabii ki farklar var ama bu 2 katı para edecek farklar değil. Burada beklentiler önemli. Kamera olarak evet S25 yardımcı kameralarda daha iyi olacaktır.