Fiyat olarak olabilir ancak pilli ve otomatik mekanizmalarda dâhâ iyi tasarımlı saatler mevcut.
Casio tarafında edifice ve G-Shock saatler materyal olarak iyi tercih olur.

Ben sadece popüler diye Casio adını kullandım. Demek istediğim herhangi bir pilli saat almak daha iyidir bilinen markalardan.
Sebebi ise otomatik saatler daha hassastır ucuzunun masraf çıkarması daha yüksek ihtimal.

Statü gibi durumlarda bir şeyler belirtiyor, ancak gençliğinizi tadında, ayarında yaşamak istiyorsanız, zengin değilsen al bir tane Casio. Bozulursa, pili biterse atarsın köşeye kalır. Daha da üstüne düşünmezsin fazla.

Tabi kimisi yatırım aracı olarak da görüyor, onlar da farklı durumlar.

Son düzenleme:
Statü gibi durumlarda bir şeyler belirtiyor, ancak gençliğinizi tadında, ayarında yaşamak istiyorsanız alın bir tane Casio. Bozulursa, pili biterse atarsın köşeye kalır. Daha da üstüne düşünmezsin fazla.

Tabii kimisi yatırım aracı olarak da görüyor, onlar da farklı durumlar.

Yatırım için bahsettiğimiz meblağlardan daha fazla bayılmak gerekiyor maalesef. Bende seninle aynı fikirdeyim hocam şık pilli saatler takmak çok daha mantıklı bir yol 10 yıl tık demeden çalışır.

Yatırım için bahsettiğimiz meblağlardan daha fazla bayılmak gerekiyor maalesef. Bende seninle aynı fikirdeyim hocam şık pilli saatler takmak çok daha mantıklı bir yol 10 yıl tık demeden çalışır.
Çok saat meraklısı birisi değilim, hatta mümkün olduğunca takmam. Ancak evde 14 senedir durmaksızın çalışan bir F91-W'üm var. Casio'lar ölmek bilmiyor. 14 seneden fazla da olabilir hatta.

Hahhahahaahah, F91'i taktığımı gören eski dostlar hala çalışıyor mu o fosil çekiyorlar. Ölmüyor zalim. Yine de akıllı saat devrini açalı bir 7 sene oluyor, böyle de devam ederim muhtemelen.

Bende çok kararsızım sunduğu özelliklerden dolayı akıllı saat tarafına kaysam mı diyorum bakalım hayırlısı.

Ben sadece popüler diye Casio adını kullandım. Demek istediğim herhangi bir pilli saat almak daha iyidir bilinen markalardan.
Giyim markaları fason üretilen mekanizmalara logo basıyor, belli bir saat üreticisine yönelmek elbette iyi olur.
Sebebi ise otomatik saatler daha hassastır ucuzunun masraf çıkarması daha yüksek ihtimal.
Mekanik parçaların belirli bir ömrü var elbette, aslen saatten bağımsız bir konu. 😶