omerk_k

Uzman
Merhaba iyi günler, iyi sosyaller.
Cuma gecesi İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Pegasus ile yurt dışına uçuş gerçekleştireceğim.
Ancak aklımda çok önemli bir soru var. Baseus marka 22.5W 20.000MAh'lik bir powerbankim var bunu uçağa sokabiliyor muyum yasak mı değil mi?
Bana kesin net tecrübe ya da önemli kaynak lazım ona göre yanımda götürmeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetteki açıklama genel olarak watt üzerinden gitmiş. Zaten sadece el bagajında götürebiliyorsunuz.

"Bu cihazları yalnızca el bagajı bölümüne alabilirsiniz. Ancak el bagajına alabilmeniz için de powerbank cihazınızın 100 ile 160 watt arasında olması gerekir. 160 watt üzerinde olan bir taşınabilir powerbank bataryaya sahipseniz, hiçbir şekilde uçağa alınmaz."

"Çoğu havayolu, 100 Wh’ye kadar (yaklaşık 27.000 mAh) olan powerbank’lere izin verir. 100-160 Wh arasında bir kapasiteye sahipseniz, havayolundan özel onay almanız gerekebilir. 160 Wh’nin üzerindeki powerbank’ler ise genellikle yasaktır."

En sağlıklı bilgili Pegasus müşteri hizmetlerinden alırsınız ancak götürmemekte fayda var. Muhtemelen almayacaklardır.

Son düzenleme:
Ocak ayında çantamdaki 50K'lık Power bank için Adana dönüşü kavga etmiştik güvenlikle attırmadım ama büyük bir powerbank ise yanına alma sorun çıkartıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
%99.9 sokamazsınız. 20.000 mAh çok fazla ve bagaja koymanızı isteyebilirler. Hatta bir kere benim valizden bile Powerbank'i çöpe atmışlardı. Riskli, bilginize.

Muhtemelen yanıma almayacağım ama bu konu da belli bir watt veya mAh değeri vs gibi sınırlar olmuyor mu? Recep abi sizin powerbank nasıldı?

İnternetteki açıklama genel olarak watt üzerinden gitmiş. Zaten sadece el bagajında götürebiliyorsunuz.

"Bu cihazları yalnızca el bagajı bölümüne alabilirsiniz. Ancak el bagajına alabilmeniz için de powerbank cihazınızın 100 ile 160 watt arasında olması gerekir. 160 watt üzerinde olan bir taşınabilir powerbank bataryaya sahipseniz, hiçbir şekilde uçağa alınmaz."

"Çoğu havayolu, 100 Wh'ye kadar (yaklaşık 27.000 mAh) olan Powerbank'lere izin verir. 100-160 wh arasında bir kapasiteye sahipseniz, havayolundan özel onay almanız gerekebilir. 160 Wh'nin üzerindeki Powerbank'ler ise genellikle yasaktır."

En sağlıklı bilgili pegasus müşteri hizmetlerinden alırsınız.

Müşteri hizmetlerinin dediğine göre wh aynı sizin dediğiniz gibi ondan yana sıkıntı yok. Benimki 74wh ancak 10.000mAh dedi müşteri hizmetleri. Burada ve genel olarak ise 27.000mAh deniyor emin olamadım bu yüzden.

Muhtemelen yanıma almayacağım ama bu konu da belli bir watt veya mAh değeri vs gibi sınırlar olmuyor mu? Recep abi sizin powerbank nasıldı?

Müşteri hizmetlerinin dediğine göre wh aynı sizin dediğiniz gibi ondan yana sıkıntı yok. Benimki 74wh ancak 10.000mAh dedi müşteri hizmetleri. Burada ve genel olarak ise 27.000mAh deniyor emin olamadım bu yüzden.
MH genellikle yazılı kuralları size bildirdiği için onları dinleyip götürmemek sanırım en iyisi olacaktır.

Genel sınır 100Wh havayollarında. Sorun etmemeleri lazım. Çoğu orta-üst laptop zaten 70-90 Wh kapasiteli ve kimsenin laptopu da çöpe atılmıyor.