azuw

Uzman
Merhaba. Kendi evimde oyun sunucusu açmak için sabit IP satın aldım ve modemden portlarımı açtım ama internetten portları tarattığımda aktif olmadığı gözüküyor. Ama anlamadığım 22 portu kapalıyken 443 portu açık olarak gözüküyor. Nasıl yapabilirim? Bilen yardımcı olabilir mi? Modem TP-Link VR600.

Son düzenleyen: Moderatör:
@azuw Firewall uzerinde 3306 portunu actiniz mi? Ek olarak MySQL server configurasyonunu dogru yapmazsaniz port acilmaz.
Kod:
netstat -an | findstr :3306
Bu komutun ciktisini paylasin, eger yoksa MySQL sunucusunu dogru yapilandirmamissiniz.

Bunu yapmak icin:

C:\Program Files\MySQL\MySQL Server <surum numarasi>\my.ini veya my.cnf dosyasini acin.
Asagidaki değeri dosyada 0.0.0.0 ile degistirin.
Kod:
[mysqld]
bind-address = 0.0.0.0
Sonrasinda sunucuyu yeniden baslatin ve ilk basta verdigim netstat komutu ile port acik mi kontrol edin.

Son düzenleme:
@azuw firewall uzerinde 3306 portunu actiniz mi? Ek olarak MySQL server configurasyonunu dogru yapmazsaniz port acilmaz.
Kod:
netstat -an | findstr :3306
Bu komutun ciktisini paylasin, eger yoksa MySQL sunucusunu dogru yapilandirmamissiniz.

Bunu yapmak icin:

C:\Program Files\MySQL\MySQL Server <surum numarasi>\my.ini veya my.cnf dosyasini acin.
Asagidaki değeri dosyada 0.0.0.0 ile degistirin.
Kod:
[mysqld]
bind-address = 0.0.0.0
Sonrasinda sunucuyu yeniden baslatin ve ilk basta verdigim netstat komutu ile port acik mi kontrol edin.

Firewall modem firewall mı anlamadım? MySQL FreeBSD üzerine kurulu hepsi sanal makinede açık normal bilgisayardan sanal makineye iplerin hepsi yönlendirdi.

@azuw Hem modem, hem Windows. Sanal makine de olsa, cikis trafigi Windows tarafindan yapiliyor.
Sanal makinenin portlari acik mi peki?

SSH ve MySQL'i FreeBSD uzerinden kullaniyorsunuz sanirim o zaman.

FreeBSD makinede portlarin acik olduğunu kontrol edebilir misiniz peki?
Bash:
sockstat -4 -l | grep 3306
sockstat -4 -l | grep 22

Denedim galiba açık açık ya da kapalı şeklide yazmıyor ama. Discord kullanıyorsan istiyorsan seni eklemek isterim göstermek için belki ben tam anlatamadım ya da anlattığını anlamıyor olabilirim.