AhmetBurak

Başarılı
Selam, şu an 19 yaşında olan bir kardeşinizim. Yaklaşık 3 senedir saçlarım durmaksızın dökülüyor, lise 3'ten beridir yani. Okulda geçilmedik dalgalar bırakılmadı kel, keltoş, kel kalacaksın gibisinden bunlar yine normal olanları. Arkamdan konuşanlar ha şu kel çocuk gibisinden konuşuyordu psikolojik olarak bitirmişti beni lise boyunca. Şu anda mezunum ama halen dalga geçilmese de sürekli saçıma bakan yani gözü oraya takılan insanları görüyorum dershanede bile. Bunları geçtim fotoğraf çekilirken bile utanıyorum ışık yukarıdan vurur da kelim belli olur diye. Dostlarım, abilerim belki size bu anlattıklarım komik geliyor olabilir ama yaşıtlarımın saçları varken benim böyle olmam zoruma gidiyor. Kimse ister mi tam gençlik zamanında saçlarını kaybetmek? Bu durumdan dolayı gidip bir kızla bile konuşamıyorum beni istemez diye. Bu durumları aşmak icin psikolojik destek almayı düşünüyorum, psikiyatriste gitmem sizce biraz da olsa mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabullenme noktasında yardımcı olur. Benim de senin yaşındayken saçlarım dökülmeye başladı. Finasteride kullanarak saç dökülmemi durdurduğum gibi dökülen saçların geri gelmesini ve mevcut saçlarımın çok sağlıklı olmasını sağladım. Kelliğin için yapabileceğin, FDA tarafından onaylanmış finasteride ve minoxil dışında başka seçenek yok. Saç ektirmek istesen ekim merkezleri dökülme süreci bitmeden ekim yapmıyor genellikle. Yapanlar da para avcısı.

Kabullenme noktasında yardımcı olur. Benim de senin yaşındayken saçlarım dökülmeye başladı. Finasteride kullanarak saç dökülmemi durdurduğum gibi dökülen saçların geri gelmesini ve mevcut saçlarımın çok sağlıklı olmasını sağladım. Kelliğin için yapabileceğin, F'da tarafından onaylanmış finasteride ve minoxil dışında başka seçenek yok. Saç ektirmek istesen ekim merkezleri dökülme süreci bitmeden ekim yapmıyor genellikle. Yapanlar da para avcısı.

Hocam bu dediğiniz ilacı araştırdım ama içimde şüphe var biraz. Siz önerir misiniz? Cidden şu durumdan kurtulmak için neler denedim neler hiçbir şey ise yaramıyordu. Sizin önceki haliniz ve sonraki halinizin fotoğrafı var mı?

Selam, şu an 19 yaşında olan bir kardeşinizim. Yaklaşık 3 senedir saçlarım durmaksızın dökülüyor, lise 3'ten beridir yani. Okulda geçilmedik dalgalar bırakılmadı kel, keltoş, kel kalacaksın gibisinden bunlar yine normal olanları. Arkamdan konuşanlar ha şu kel çocuk gibisinden konuşuyordu psikolojik olarak bitirmişti beni lise boyunca. Şu anda mezunum ama halen dalga geçilmese de sürekli saçıma bakan yani gözü oraya takılan insanları görüyorum dershanede bile. Bunları geçtim fotoğraf çekilirken bile utanıyorum ışık yukarıdan vurur da kelim belli olur diye. Dostlarım, abilerim belki size bu anlattıklarım komik geliyor olabilir ama yaşıtlarımın saçları varken benim böyle olmam zoruma gidiyor. Kimse ister mi tam gençlik zamanında saçlarını kaybetmek? Bu durumdan dolayı gidip bir kızla bile konuşamıyorum beni istemez diye. Bu durumları aşmak icin psikolojik destek almayı düşünüyorum, psikiyatriste gitmem sizce biraz da olsa mantıklı olur mu?
Bir doktora gitsen iyi olur şampuan vesaire önerir. Benim bir tane akrabam çörekotu yağı sürüyordu kafasına o biraz çıkartmıştı saçlarını beyazlığı alıp siyahlığı çoğaltmıştı. Ama sana önerim bir doktora git.

Kes komple jonny sins im ben de. Varsa çift kale maç isteyen gelsin hizmetimiz mevcuttur de. Böylelerine böyle davran. Adamlar senin her şeyinle dalga geçebiliyorlar. Benim de saçım 10. sınıfta ve 11. sınıfın başında uzundu. Şu an 11 bitecek. Uzun olduğu için kolayca dökülüyordu ve yağlanıyordu. Dalga geçiyorlardı bende mecbur kestim. Daha da dökülürse komple kesip ortalıkta jonny sins gibi gezeceğim.
Bu yaşlardaki insanlardan zaten pek bir empati bekleme hocam.
Eğer dermatolojiye gidersen biraz ilaç tedavisiyle dökülmeyi azaltabilirsin. Psikiyatrik bir durum varsa git ama asker falan olacaksan ilerde önüne çıkar. Bunu bilerek git. Bence önce dermatoloji.

Bir doktora gitsen iyi olur şampuan vesaire önerir. Benim bir tane akrabam çörekotu yağı sürüyordu kafasına o biraz çıkartmıştı saçlarını beyazlığı alıp siyahlığı çoğaltmıştı. Ama sana önerim bir doktora git.
Şampuan tarafında ben dp kullanırken saçım resmen ellerimde kalıyordu head and sholders kullanırken şimdi daha iyi. Şampuan da etki ediyor.

hocam bunu kafaya taktıkça daha çok dökülecek saçlarınız. en büyük sebebi zaten sinir, stres. sizinki genetikten dolayı dökülüyordur diye düşünüyorum, eğer bir de bunları kafaya takarsanız normalden daha fazla dökülür.

Hocam bu dediğiniz ilacı araştırdım ama içimde şüphe var biraz. Siz önerir misiniz? Cidden şu durumdan kurtulmak için neler denedim neler hiçbir şey ise yaramıyordu. Sizin önceki haliniz ve sonraki halinizin fotoğrafı var mı?
Bende bu gidişle gideceğim hocam. Biraz vakit ayırıp dermatolojiye başvurun. Başkasına iyi gelen biberiye bana iyi gelmedi, clear iyi gelmedi, dp iyi gelmedi. Yani herkesin saç tipi ve yağlanma yapısı farklı. Doktor size daha iyi bir öneri sunacaktır.

Saçım dökülmeye başladığında fotoğraf çektirmeyi bıraktım. Sizin psikolojinizi anlıyorum. 10 yaşında bir çocuğunki kadar saçım var şu an ama. Ben de kafama bin bir ürün sürdüm ama işe yaramadı yaramaz. Çünkü genetik dökülmeydi ve tek çaresi Finasteride'di. Siz önce dermatolojiye randevu alıp dökülmenin nedenini öğrenin belki çözümü basit bir şeydir.

Toplam 9 defa cildiye'ye gitmişimdir, hiçbirisi düzgün bir test yapmıyor, kan testi yapıp gönderiyorlar, vitaminlerim tam, sıkıntı yok, genetik diye uğurluyorlar kapıdan. Konazol yazdılar, ise yaramıyor, kaç defa kullandım.

Saçım dökülmeye başladığında fotoğraf çektirmeyi bıraktım. Sizin psikolojinizi anlıyorum. 10 yaşında bir çocuğunki kadar saçım var şu an ama. Ben de kafama bin bir ürün sürdüm ama işe yaramadı yaramaz. Çünkü genetik dökülmeydi ve tek çaresi finasteride'di. Siz önce dermatolojiye randevu alıp dökülmenin nedenini öğrenin belki çözümü basit bir şeydir.

Hocam, 3 senedir gitmediğim dermatolog kalmadı, yok çözüm bulan yok, daha doğrusu ilgilenen yok, adam oturduğu yerden bakıyor, bir şampuan yazıyor, gönderiyor. Ben şimdi bu adama ne diyeyim, desem de dinlemez ki. Bu finasterid dediğimiz ilacı hangi doktor yazıyor, gidip kullanacağım, hiçbir şey artık umurumda değil vallahi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam 9 defa cildiye'ye gitmişimdir, hiçbirisi düzgün bir test yapmıyor, kan testi yapıp gönderiyorlar, vitaminlerim tam, sıkıntı yok, genetik diye uğurluyorlar kapıdan. Konazol yazdılar, ise yaramıyor, kaç defa kullandım.

Hocam, 3 senedir gitmediğim dermatolog kalmadı, yok çözüm bulan yok, daha doğrusu ilgilenen yok, adam oturduğu yerden bakıyor, bir şampuan yazıyor, gönderiyor. Ben şimdi bu adama ne diyeyim, desem de dinlemez ki. Bu finasterid dediğimiz ilacı hangi doktor yazıyor, gidip kullanacağım, hiçbir şey artık umurumda değil vallahi.
Proscar veya Propecia. Propecia kozmetik kategorisine girdiği için daha pahalı. Proscar'ı dörde bölüp günde bir doz içebilirsiniz. Reçetesiz satılıyor ikisi de.