21611

Becerikli
Banyo yaptıktan sonraki 5-6 saat içinde saçım sert oluyor. Sert derken parça parça oluyor ve şekil almıyor.. Bu doğal bir şey mi yoksa kısa sürede böyle olması anormal mi? Saç ile ilgili terimlere aşina değilim. Saç şeklimle alakalı da olabilir.

Kullandığın suya kadar etkili o sertleşme durumu.
Vitamin eksiklikleri, şampuandaki kimyasallar ve saçındaki yağın azalması birçok etken var.
Ilık suyla duş almanı öneririm. Saçlarına doğru bakımları yap. Sık sık saçına kimyasal kullanma.

Kullandığın suya kadar etkili o sertleşme durumu.
Vitamin eksiklikleri, şampuandaki kimyasallar ve saçındaki yağın azalması birçok etken var.
Ilık suyla duş almanı öneririm. Saçlarına doğru bakımları yap. Sık sık saçına kimyasal kullanma.
Vitamin eksikliğim yok ama önceden sivilcelerim için sebum azaltıcı bir ilaç kullanıyordum, o yüzdendir belki.

Eğer zamanın varsa bir süre saç şampuansız deneyebilir misin? Saç şampuanları büyük kimyasallar. Bir kere kullandın mı sürekli bağımlı hale getiriyorlar. Saçı şampuansız tutmak da zor fakat yağı çözebilecek sıcaklıkta çok sıcak olmasına gerek yok saçını güzelce işlem uygulasan belki sorunun çözülebilir. Bunun dışında saç yumuşatıcı serumlar var tabii. Modeller zaten bunları kullanıyor da hangisi iyidir, hangisi saç derine olumlu gelir bilgim yok.

Eğer zamanın varsa bir süre saç şampuansız deneyebilir misin? Saç şampuanları büyük kimyasallar. Bir kere kullandın mı sürekli bağımlı hale getiriyorlar. Saçı şampuansız tutmak da zor fakat yağı çözebilecek sıcaklıkta çok sıcak olmasına gerek yok saçını güzelce işlem uygulasan belki sorunun çözülebilir. Bunun dışında saç yumuşatıcı serumlar var tabii. Modeller zaten bunları kullanıyor da hangisi iyidir, hangisi saç derine olumlu gelir bilgim yok.

Ben bir şampuan olan ketoral adında bir ürün kullanıyordum. Normal şampuana kıyasla saçı çok kurutuyordu.
Kimyasal kullanmamak lazım zor durumda kalmadıkça. Doğal sabun olsa alırdım. Burada satmıyorlar.

Şampuansız saçım temizlenir mi, kimyasal olmayan ya da az olan bir şampuan olmaz mı hiç kullanmamak yerine