Saçımı kendim düzgün kesebilir miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lee Yubin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
  • Etiketler Etiketler
    düzgün
Makaleler
12
Yer
Antalya
En son 2018 Eylül'de berberde tıraş oldum. O günden itibaren saçımı uzattım. Çok uzayınca uçlarından kendim kesiyorum hep. Saçımı topluyorum, hiç salmıyorum. Ama artık uzun banyo ve kurutma süresi yüzünden uzun saçtan sıkıldım. Ayrıca saçım önden çok dökülüyor ve alnım açıldı. Bu da artık hoşuma gitmiyor.

Yapay zekaya biraz kısa saç olarak resmettirdim ve çok hoşuma gitti. Ama 2 ayda bir berbere gidip 500-600 TL vermek hiç istemiyorum. 8 senedir berber masrafım yok. Evde tıraş makinesi ve 3, 6, 9, 12 mm başlıkları var. Zaten faullerimin üstünü 9 mm ile alıyorum, hep kulağımın biraz üstünü de. Çok düzgün olup olmamasına dikkat etmiyorum açıkçası.
Saçını kendi kesen varsa taktiklerini ve kullandığı makas vs. malzeme önerilerini almak istiyorum. Gaza geldiğim zaman keseceğim.
Rastgele birkaç model çizdirttim ve bu hoşuma gitti. Makas ile çok uğraşmak gerekir sanırım.

Hocam ben de aynı şekilde uzun süreler kurutmasından kafamı eğdiğimde gözüme girmesinden rahatsız oluyorum ama bırak kendi kendine uzasın, yeteri kadar uzadığında arkaya doğru bağlarsın.

Hocam ben de aynı şekilde uzun süreler kurutmasından kafamı eğdiğimde gözüme girmesinden rahatsız oluyorum ama bırak kendi kendine uzasın, yeteri kadar uzadığında arkaya doğru bağlarsın.
Zaten öyle saçım hep bağlı. Ama dediğim gibi alnım çok açıldı. Ayrıca ön kısımdaki baby hair denen saçlar asla bağlanacak kadar uzamıyor, kötü görünüyor havaya doğru durduğu için. Ve banyo süremi çok uzun bence saç yüzünden.

Makasla kısaltır, makineyle şekil verirsin. O da elin yatkınsa, elin yatkın değilse maymuna dönersin. Tecrüben yoksa bulaşma. Öyle fade geçiş falan da versen bile bir taraf farklı, bir tarafı farklı olur. Fade falan veremezsin yani. Tecrübe konuşuyor. Berbere git.

Yıl olmuş 2026. Kendimizi tıraş edebileceğimiz robotik kolların piyasaya çıkışını Berber lobisi engelliyor olabilir diye düşünüyorum.

Bende koronavirüs zamanından kendim keserim. Eee zaten işe gitmiyorum dedim makineyı elime alım daldım saça.
Yanları sıfır yaparım üst tarafı da yeterli seviyyede yani elimi saçıma taraklama yapsam parmak kalınlığında tutarım.

Yanları sıfır yapınca saçın bol kısmına ulaştığında makineyı dümdüz yukarı devam et kafandan makineyı uzaklaştırarak.
Yani sıfırdan 1-2-3-4 gibi hafif çoğalma efekti gibi yap.

Yani profil resmimdeki gibi bana çok yeterli. Berber seviyyesinde ortalama kesiyorum elim alıştı artık.

Sağ el ile kafanın arkasına ulaşmak kolay. Sol elle olayı karıştırıyorum saç kesimine uyumlu değil sol el nedense.

Kendiniz almayın hocam, pişman olursunuz. 400-500 ucuza berber bulun, daha iyi. Yamuk yumuk oluyor. Şekil alsa bile belli oluyor, kırpıldığı. Evden çıkmayan biriysen, al gitsin, o ayrı.

Yıl olmuş 2026. Kendimizi tıraş edebileceğimiz robotik kolların piyasaya çıkışını Berber lobisi engelliyor olabilir diye düşünüyorum.

Şöyle söyleyeyim, ben defalarca kez aldım. Hatta arkadaşın saçını almışlığım da var, görseniz berber almış dersiniz. Fade geçiş falan yapabiliyorum. Ama sorun şurada ki her zaman kusursuz olmuyor, özellikle ense arka taraf. Yanları kusursuz bile yapsan arka tarafta patlıyorsun. O yüzden tecrübe yoksa kesinlikle alma. Hatta makas bile vurma derim. Saçım uzun olsa misal, makas ile parmak arası alıp kısaltırım, kulak üstü ve ense temizlerim biter. Ama fade geçiş, yeni nesil modeller kendi kendine yapmak zor.

Berber lobisine 500 verip olmak lazım, şu robotik kollar çıkana kadar mecbur.

Kısa derken aslında ben de zaten yazdığınız gibi makas ile üstü biraz kısaltıp kenarları temizlemeyi düşünüyorum fotoğraftaki gibi. Tümden makineyle dalmayı düşünmüyorum.
El alışkanlığı içinse önce babamda deneyebilirsin aslında

Dediğin gibi olur üstten makasla parmak arası kısaltırsın. Yine makas veya makineyle kulak üstü temizlersin, çok açmadan tabi. En son enseyide makineyle temizlersin biter. Bunun için berbere para vermeye gerek yok. Ama kısaltıp geçiş falan attıracaksan fade falan izsiz modeller, o olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…