Sevr Antlaşması gibi istek listesi çıkarıyorlar. 10 kilo altın, ev, araba, çeyiz, gelinin anne ve kardeşlerinin kuaför masrafları, gelinin ailesine 10 yıl boyunca bakma… Hele ki doğu düğünüyse işiniz bitti donunuza kadar alacaklar boşanırsanız da kafanıza sıkacaklar.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Cidden insanı rezil etmişler. Evlenmek bile çoğu durumda çok gereksiz. Masraftan ve gereksiz bir imzadan başka bir şey değil. O parayla ihtiyaçlar alınabilir. Birlikte yaşamak için bir anlaşma yapmak yeterli oluyor.
www.euronews.com
www.service-public.fr
Number of births outside marriage rise in EU
The number of births outside marriage has risen in all European Union member states since 2000, the EU’s statistics agency revealed on Monday.
Pacte civil de solidarité (Pacs)
Le pacte civil de solidarité (Pacs) est un contrat conclu entre 2 personnes majeures, de sexe différent ou de même sexe. Il permet d'organiser votre vie commune.
Son düzenleme:
Miles Upshur 41
Üstün
Böyle bir gelenek zamanında olduysa, bağlı kalınması bile çok rahatsız edici, izlerken bunaldım. Şahsen sokakta görsem çok alay ederim. Her yörenin kendine has gelenekleri, görenekleri vardır elbette ama bu işlerin de biraz ağırlığı olmalı. İnsanları maymun etmeye gerek yok. Kendileri durumdan şikayetçi değilse onlara ne ala tabii, bir şey diyemem. Buyurun söz konusu video:
Bir gün evlenirsem kesinlikle doğa'nın olduğu bir yerde 1.derece yakınlarımın olduğu toplasan 10 kişiyi geçmeyecek şekilde nikah yaparım düğün falan yapmam Nikah'tan sonra dans falan olur biter gider ama maalesef Türkiye'de ki kızların çoğu düğün meraklısı ben öyle değilim eğer benim gibi düşünen kız varsa gelsin bulsun beni
- Makaleler
- 1
Hem maddi hem de manevi olarak tükeniyorsun. Kuaför parasını erkek tarafı karşılıyor diye ailesini toplayıp gelenler var.
SF26 65
Üstün
Hocam bu 'Doğulu ve Balkan göçmenleri benden uzak dursun.' demenin daha medeni hali sanırım zira biz göçmenlerde düğün olmazsa olmaz, doğuluları zaten hiç söylemeye gerek yok.Bir gün evlenirsem kesinlikle doğa'nın olduğu bir yerde 1.derece yakınlarımın olduğu toplasan 10 kişiyi geçmeyecek şekilde nikah yaparım düğün falan yapmam Nikah'tan sonra dans falan olur biter gider ama maalesef Türkiye'de ki kızların çoğu düğün meraklısı ben öyle değilim eğer benim gibi düşünen kız varsa gelsin bulsun beni![]()
Bu arada ben asla düğün düşünmeyen insanlardanım Boşnak olmama karşın.Bunun sebebi düğünü hem gereksiz maddi külfet görmem hem de biz Boşnak ailelerin olmazsa olmaz şatafat istekleri.
Ü
ÜçyüzGoneBeş
Ziyaretçi
Kanunen düğün konvoyları yasak mı bilmiyorum ama saat 23.00 ve sonrası ses duyunca direkt arıyorum. Polisin hemen gelip kapattırması bende müthiş bir zevk yaratıyor. Her şeyin bir kuralı var; saat 23.00'dan sonra yasaksa sokak düğünü yapmayacaksın kardeşim. Diğeri hakkında bir bilgim yok. Ciddi rahatsız olursam aynı şekilde yapacağım.Sokaklarda konvoy yapıp korna çalmalarından nefret ediyorum çok sinir bozucu.
Blackraven 43
Üstün
Eşek olunca semer vuran çok olur arkadaşlar. Eşek olmayın.