Sağlanan voltaj yetmeyen bir elektrik dağıtım bölgesi için ne yapılabilir?

Makaleler
3
Yer
Ordu
Bölgemize gelen elektriğin voltajı artık yetersiz gelmeye başlıyor. Şu an bu konuyu yazdığım sırada ışıklar belirli periyodik aralıkla sürekli bir sönük bir parlak yanıyor. Sanki o hattaki başka birisi evinde bir şeyini açıp kapatıyor gibi. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Elektrik dağıtım şirketi bu konuda ne yapabilir? Voltaj arttırımına gidebilir mi sizce? Prosedürler nedir?

Sadece sizde mi oluyor diger komsularda da ayni mi? Sizde ise elektrik tesisatini, ozellikle panoyu kontrol ettirmeniz lazim. Genel olarak bolgede dusuyorsa elinizdeki aletlerden hangileri dusuk voltaja uyumlu degil, kontrol edip onlara uygun gucte voltaj yukseltici almaniz gerekecek. Ornegin notebook adaptorleri 110 - 220V arasi calisir, onlar icin gerekmez. Ama ampuller voltaj dusunce kararir, onlara lazim.

Evet komşularda da benzer durumlar oluyor. Eskiden böyle bir şey yoktu pek. Son yıllarda meydana gelmeye başladı. Niçin böyle olduğu hakkında fikrimiz yok. Ev tesisatı ise daha yeni sayılır yani tesisat kaynaklı bir sorun olmaması gerek.

Bu tarz durumlarda ihtiyaç halinde regülatör kullanılır. Voltaj 220'ye sabitlenir, akım miktarı da ona göre artar, sabit kalabilir veya azalır.
Bu konuda elektrik dağıtım şirketinin gelip trafoya o zaman regülatör mü takması gerek? Nasıl yapılıyor bu?

Bu konuda elektrik dağıtım şirketinin gelip trafoya o zaman regülatör mü takması gerek? Nasıl yapılıyor bu?
Kendi daire/konutunuza özel regülatör edinebilirsiniz. Ben trafoya sonradan regülatör takıldığını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…