evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba,

Yarin sabah sagligimi ve psikolojimi ust seviyelere cikarmak icin yuruyuse baslayacagim. Her sabah ve aksam 30 dakika yurumek istiyorum. Toplam bir saat olacak. Sakincasi var midir?

Ayrica yuruyus sonrasi dus alinmali mi? Yoksa terli kiyafetleri cikartmak yeterli olur mu? Tesekkurler.

Merhaba,

Yarin sabah sagligimi ve psikolojimi ust seviyelere cikarmak icin yuruyuse baslayacagim. Her sabah ve aksam 30 dakika yurumek istiyorum. Toplam bir saat olacak. Sakincasi var midir?

Ayrica yuruyus sonrasi dus alinmali mi? Yoksa terli kiyafetleri cikartmak yeterli olur mu? Tesekkurler.
Duş almanız daha sağlıklı. Gün içerisinde zaten hareketli iseniz akşam yapmanıza gerek yok fakat kesinlikle sabah yürüyün.

Yürüyüş bildiğimiz yürüyüşse terletmeyebilir yani dus almak zorunda değilsin ama bu sürece baslayacaksan bunu biraz daha sert yapmanı öneririm. Yürüyüş yapmak istiyorsan en az 12 km yuru. Bu kadar yürüyemem dersen de aralıklı tempolu koşuya çık. Yuru, koş, yuru koş seklinde. Kalp kasların gelişir, kalbin daha sağlıklı olur.

Merhaba,

Ayrica yuruyus sonrasi dus alinmali mi? Yoksa terli kiyafetleri cikartmak yeterli olur mu? Teşekkürler.

Hocam o kadar yürüyüşle terleyeceğinizi sanmam fakat tavsiyem her gün zaman bazlı değil de kalori bazlı yürüyüş yapmanız belli bir hedef koyun mesela 500 kalori onu yaktığınızda yürüyüşü bitirin.
Ya da illaki zamanlı olacaksa en az 1-1.5 saat olsun tavsiyem.

Sakıncası var mıdır bilemiyorum, bu durumu bir uzmana danışmak gerekiyor. Onun dışında, ben kışın kondisyon bisikleti kullanıyorum, yazın ise koşmak yerine hızlı tempoda yürüyüş yapıyorum. Kilo sorunum yok ama yine de yediklerime dikkat ediyorum ve gayet formda hissediyorum, sabahları zinde uyanıyorum.

Yürüyüş sağlık için çok önemlidir. Birçok hastalığı önler. Duş konusunda da terlemiyorsanız ve temponuza bağlı günde bir kere akşam alsanız gayet yeterli olur. Fazla şampuan kullanmak zararlı günde bir duş insan sağlığı için ideal. Ben her sabah kalkınca duş alırım dinç hissettirdiği için.

Evet. Yürüyüş sağlığınız için önemli. Özelikle temponuza ve o anki kafanıza göre ayarlayın, ha sakın heart attacking durumuna getirecek tempoda da yapmayın.