Şöyle, ilk olarak tabii ki şikayeti olan kişi hekime danışmalı. Ancak burası bir bilgi paylaşım platformu adı üzerine Sosyal. Bu konuları okuyanların sadece üyeler olduğunu söylememe gerek yok sanırım, Google'dan gelen kişiler konu üzerine dönen tartışmaları okumak istiyor, kim nasıl bir süreç geçirmiş, kişinin şikayeti neymiş, onda hangi semptomlar belirmiş, nasıl baş ediyor vesaire.
Maksat bir fikir belirmesi, kendimden örnek vereyim; 2 tane fıtığım mevcut, birisi boynumda öbürü belimde. İlk zamanlar forumlarda dolaşıp en azından o anki psikolojimde ''yalnız olmadığımı'' görmek, beni rahatlatmıştı. Süreç hakkında yaşayan kişilerin tecrübelerinden birtakım bilgi sahibi oldum. Peki o konuları açan kişilerle fıtık bölgelerimiz; omurlardaki disklerimiz tamamen aynı mıydı? Hayır... Yeterli sanırım.
Uzun lafın kısası, size göre gereksiz bana göre hayat kurtarıcı bir tecrübe paylaşımı, mesela. Konu sahibinin hastaneye gidip gitmemesi sadece kendisini ilgilendirir, bilgisi olan yazar olmayan da yazmaz. Konu açılması da sitenin işine geliyor, bu kadar basit.