Planlanmıyor Sağlık kategorisinde sadece doktorların bilebileceği konular onaylanmasın

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Hastalığı önceden yaşayanlar yardım edebilir belki. Yasaklamak hiçbir zaman çözüm olmadı, olmayacak.
Evde nasıl röntgen çekeceğini bir insana öğretemezsiniz, aynı hastalıklar olsa da herkesin bünyesi farklı. Hastalığı geçtim diyet yaparken bile insanlara aşırı farklı listeler veriliyor. İnsanlar birbirine "şu antibiyotiği kullan" gibi bir öneri yapmamalılar ki reçetesiz alamıyorlar zaten. Doktora gitmek en iyisi.

Kime göre, doktora sorulucak bir soru?
"Karnım ağrıyor", "Mide bulantım var" gibi soruların bile neden olduğunu bilemezsiniz. Belki midesinde rahatsızlık var belki mide duvarı delindi belki hamile veya belki sadece karnı ağrıyor. Bunları uzaktan yazılara bakarak hissedemeyeceğimize göre hastalıklar için doktora gitmek gayet iyi.

Sağlık konusunda şu tür konular açılabilir; "Estetik zararlı mıdır, neden?", "Neden ameliyatlarda narkoz kullanılıyor?" gibi konular açılabilir bilgili kişiler de cevap verirler. Ama hastalıkların derecesini veya sebebini doktora gitmeden uzaktan kimse öğrenemez. Doktorların bile teşhis koyması günler süren hastalıklar var.

Konuların etkileşim getirdiğini, bu tür önerilerin forumun aleyhine olduğunu ne zaman anlayacaksınız? ''O yasaklansın, şu banlansın, bu konu açmasın.'' İyice çocuk parkına döndü.

Doktorluk durum varsa dahi aynı şikayetten muzdarip olup da bunu tecrübe etmiş birisi, bilgisi olan konuya yazıyor. Bilginiz varsa yazarsınız, yoksa doktora gitmesi gerektiğini konu sahibi de bilir.

Şunu anlamıyorsunuz, aynı hastalığı geçirmiş olmak tedavinin aynı olacağı veya etkilerin aynı olacağı anlamına gelmez. Bu yüzden zaten doktorlara danışılmalıdır. Covid en büyük örneklerden zaten, kimisi geçirdi hissetmedi bile ama kimisi hastanede yattı belki de can verdi herkeste aynı etkiyi bırakmaz ve aynı tedavi ile yaramayabilir.

Zaten böyle konulara hiçbir zaman yardım edilmiyor, sadece "doktora gidin" deniliyor. Bence böyle konular gereksiz.
Şöyle, ilk olarak tabii ki şikayeti olan kişi hekime danışmalı. Ancak burası bir bilgi paylaşım platformu adı üzerine Sosyal. Bu konuları okuyanların sadece üyeler olduğunu söylememe gerek yok sanırım, Google'dan gelen kişiler konu üzerine dönen tartışmaları okumak istiyor, kim nasıl bir süreç geçirmiş, kişinin şikayeti neymiş, onda hangi semptomlar belirmiş, nasıl baş ediyor vesaire.

Maksat bir fikir belirmesi, kendimden örnek vereyim; 2 tane fıtığım mevcut, birisi boynumda öbürü belimde. İlk zamanlar forumlarda dolaşıp en azından o anki psikolojimde ''yalnız olmadığımı'' görmek, beni rahatlatmıştı. Süreç hakkında yaşayan kişilerin tecrübelerinden birtakım bilgi sahibi oldum. Peki o konuları açan kişilerle fıtık bölgelerimiz; omurlardaki disklerimiz tamamen aynı mıydı? Hayır... Yeterli sanırım.

Uzun lafın kısası, size göre gereksiz bana göre hayat kurtarıcı bir tecrübe paylaşımı, mesela. Konu sahibinin hastaneye gidip gitmemesi sadece kendisini ilgilendirir, bilgisi olan yazar olmayan da yazmaz. Konu açılması da sitenin işine geliyor, bu kadar basit.

Bilgisi olan adam yanlış bilgi verirse n'olacak dostum. Sağlık bu, ne şakaya ne yanlışa gelmez.

"Sadece doktorların bilebileceği konular" kapsamında hangi konular olduğunu da kesin olarak sadece doktor bilebileceğinden, bir doktor moderatör alınana kadar uygulanamayacak öneri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…