Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar, annem bana iş bulmuş. Facebook'tan bulduğu için çok güvenemedim, WhatsApp'tan adamlara ulaştım ve aşağıdaki mesajı attılar. Sizce bu işte güvenlik sıkıntısı veya dolandırıcılık olabilir mi? Bana nedense Sahibinden'deki oto dolandırma bot'larının yerini alacakmışım gibime geldi.

Merhaba,

Bizim işimiz, Sahibinden.com üzerinden kiralık daire ilanı oluşturmaktır. Günde sadece birkaç saatinizi ayırarak, evinizden çalışabileceğiniz kolay bir iş modelidir.

💼 İşin Tanımı:

Size hazır daire ilan bilgileri verilecektir.

İlanı Sahibinden.com üzerinden sadece mesajla iletişim seçeneği açık olacak şekilde paylaşmanız yeterlidir.

İlanınıza mesaj atan kişilere tek yapmanız gereken, aşağıdaki cevabı kopyalayıp göndermek:

👉 " Merhaba ''' numara var sansürledim "

💸 Ödeme:

Günlük 1500 TL ödeme yapılır.

Ödemeler, ilan aktif kaldıktan sonra 24 saat içinde IBAN’ınıza yatırılır.

🕒 Çalışma Saatleri:

Net bir mesai yok. İlan yayında olduğu sürece gelen mesajlara yanıt vermeniz yeterlidir.

⚠ Önemli Not:

Sahibinden.com ilan kuralları gereği, ilanın sizin tarafınızdan verilmesi gerektiği belirtilir.

Bu sebeple, ilanı siz veriyor olacaksınız ama içerik ve yönlendirme tamamen tarafımızdan sağlanmaktadır.

Sadece sizin adınıza ilan verilmesi gerektiği için tarafınıza ödeme yapılmaktadır.

İşiniz sadece ilan paylaşımı ve mesajlara otomatik cevap vermektir.

📌 Sormak istediğiniz başka bir şey yoksa hemen ilan bilgilerini paylaşabilirim, işe başlayabiliriz.

Merhaba arkadaşlar, annem bana iş bulmuş. Facebook'tan bulduğu için çok güvenemedim, WhatsApp'tan adamlara ulaştım ve aşağıdaki mesajı attılar. Sizce bu işte güvenlik sıkıntısı veya dolandırıcılık olabilir mi? Bana nedense Sahibinden'deki oto dolandırma bot'larının yerini alacakmışım gibime geldi.

Hiç hayra alamet değil hocam bir de Facebook'tan bulaşmamanız daha iyi olur şahsen.

%99 kolpa gibi geldi bana. Hatta %100 kolpa ya, böyle iş mi olur yahu? :D
Haklısınız hocam. Hani şu Sahibinden'de bot basıp ilanlara yazıyorlardı ya "Ürünü satın aldım, şu linke tıklayarak görebilirsin! http://sahiibinden.org" onların organik hali gibi bir şey sanırım.
Hiç hayra alamet değil hocam bir de Facebook'tan bulaşmamanız daha iyi olur şahsen.
Hocam birkaç yere başvuru yaptım ancak hiçbiri dönmedi, yaşım daha -18 olduğundan dolayı pek de şansım yok. Mecburen internetten bakıyorum.

%99.99 şu şekilde dolandırılacak. Size çok uygun fiyatlı bir ev ilanı verdirecekler tabi insanımız ucuz ev diye hemen o numarayı arayacak "işveren" arkadaş da tamam kardeşim ama görmek istiyorsan önden kapora ver diyecek. Kaporayı alınca da engelleyecek. Dolandırılan şahısta Sahibinden.com üzerinden sizin bilgilerinize ulaşacak ve size dava açacak.

Uzak durulması gereken ilan tipi. Kötü amaçla söylemiyorum fakat annelerimiz (benim annem de dahil) böyle işlerin olabileceğine çok kolay inanıyorlar. Anne bu dolandırıcıdır dediğinde de sanki çalışmak istemiyorsun da başından savıyormuşsun gibi gözüküyor büyüklerimiz için. Çok kötü döneme denk geldik çok. Bir sürü genç umutsuz şekilde evde oturuyor.

%99.99 şu şekilde dolandırılacak. Size çok uygun fiyatlı bir ev ilanı verdirecekler tabi insanımız ucuz ev diye hemen o numarayı arayacak "işveren" arkadaş da tamam kardeşim ama görmek istiyorsan önden kapora ver diyecek. Kaporayı alınca da engelleyecek. Dolandırılan şahısta Sahibinden.com üzerinden sizin bilgilerinize ulaşacak ve size dava açacak.
Ben de bundan dolayı korkmuştum hocam, çok teşekkür ederim.
Uzak durulması gereken ilan tipi. Kötü amaçla söylemiyorum fakat annelerimiz (benim annem de dahil) böyle işlerin olabileceğine çok kolay inanıyorlar. Anne bu dolandırıcıdır dediğinde de sanki çalışmak istemiyorsun da başından savıyormuşsun gibi gözüküyor büyüklerimiz için. Çok kötü döneme denk geldik çok. Bir sürü genç umutsuz şekilde evde oturuyor.
Haklısınız hocam. Teşekkür ederim.

Kiralik dairesi cok olan bir yerse ilan vermek parayla oldugu icin muhtemelen birden fazla kisiye bu sekilde ilan verdirip totalde kara gecmis oluyorlar. Yoksa kimse bu devirde daireyi gormek icin kapora atmaz zaten usulu de bu degildir. Daireyi gormek icin kapora isteyen adama gulerler ustelik bunlar kiralik. Bu tarz bir sey belki ultra luks satilik dairelerde olabilir.