Sahibinden Param Güvende ile ürün satmak

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Sahibinden üzerinden kule tipi soğutucu ve mouse satıyordum. Bir kişi bu iki ürünü de almak istediğini söyledi. Ancak kargo parasını ya sen karşılarsın ya da Param Güvende ile gönderirsin gibisinden şeyler söyledi. Param Güvende konusunun satıcı için ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz; ancak bana da nakit lazım olduğu için iki ürünü de tez vakitte satmak istiyorum. Param Güvende'nin açıklamasında, ürünün açıklamasında olmayan veya açıklamadakinden başka şeyler yazıyorsa alıcı iade edebilir gibisinden şeyler yazıyor. Ben satacağım iki ürünün de üzerindeki en kılcal çiziklerine kadar açıklamada belirtsem kendimi ne kadar korumuş olurum? Ne yapmam lazım, ne önerirsiniz?

Üründe hiçbir sorun olmasa bile alıcı iade edebilir. Kesinlikle Param Güvende'den uzak dur.

Üründe hiçbir sorun olmasa bile alıcı iade edebilir. Kesinlikle Param Güvende'den uzak dur.
Korumuş olmazsınız. Paramgüvende kullanmayın.
O zaman kargodan başka şansım yok, peki en ucuz gönderim ücretine sahip kargo firması hangisi biliyor musunuz?

Kargo ücreti konularını ben asla anlamıyorum, ben 15 kiloluk bir kasa aldığımda gönderim ücreti sadece 300 liraydı ancak başka arkadaşım 2 kiloluk ekran kartına da 300TL ödemişti.

Param güvende ile 2 senede yaşadıklarımı özetliyorum.
Düzgün insanlar olduğu süreçte kargo mevzusu haricinde kullanılmasını kesinlikle önermiyorum. Sebep : Alan kişi ürünü değiştirip/bozup iade edebilir. Herhangi bir müşteri hizmetleri yok, size ulaştığında otomatik onaylıyor iadeyi ve paranız çöpe gidiyor. Tecrübe ettiğim üzücü bir olaydı. 2000TL Ürün varsa 1800 havale isteyip 200tl ilan açın alsın 75tl kargo öder bu sayede.
Güvenmiyorsa da başka kapıya yallah.

Ya yalan soylediysen? Ya baska urunun fotograflariysa?

Video cekme isleri bile bir ise yaramaz. Ya videoya cektikten sonra baska kutuyu yolladiysan? Ya videodan sonra urunu cikardiysan?

Ya yalan soylediysen? Ya baska urunun fotograflariysa?

Video cekme isleri bile bir ise yaramaz. Ya videoya cektikten sonra baska kutuyu yolladiysan? Ya videodan sonra urunu cikardiysan?
Kargo gonderirken kargo firmasi icerigini not ediyor ya hani? Gelen kargo firmasında tutanak tutmak gibi bir seçenek var ya hani? Yanlış bir ürün geldiyse tutanak tutturabiliyorsun. Daha sonrasında yasal hakların var ya hani? Hani bunlar da var?

Ben 2 yil once ekran karti satmistim bir sorun yasamadim. Karsindaki kisiye bagli bir durum eger olmaz ise PTT en ucuz kargodur. Guzelcene paketleyip gonderebilirsin. PTT'de kameralar zaten kargolari cekecek gibi ayarlanir genelde. O yuzden kargo paketlerini orada acik tutarsan elinde kanit olur. Parayi almadan gonderme yine de. Param Guvende ile cok dolandiricilik olaylari donuyor.

Sattığın ürün çalınsa koymaz diyorsan param güvende kullanabilirsin. Daha yüksek meblağlarda yazık olur.

Kargo gonderirken kargo firmasi icerigini not ediyor ya hani?
Adam sogutucuyu cikarir takar sistemine senin icin zaten.

Dolandirilan tonla adama soyle bunlari birader. Sadece forumda Param Guvende'yle satip tokadi yiyen 3-5 kisi gordum ben. Yasal hakkini da 5 yil sonra alirsin artik, senin 2000 TL'nin ederi 10 dolar oldugunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…