hxvy0

Yetkin
Yer
I forgot
Merhaba, 25 Mart'ta Trendyol'dan “B****trend” satıcısından Apple Lightning–3, 5 mm adaptör aldım. Ürünün ambalajı, baskı ve malzeme kalitesi orijinal Apple'dan belirgin şekilde farklı; klavye kullanımı ve şarkılar arasında belirgin dip ses (statik) var. Bu tip dip ses DAC çipinin düşük kaliteli olduğuna işaret ediyor. Satıcıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğimde kaba ve çözüm odaklı olmayan bir tutum gördüm. İademi reddettiğinde Trendyol'a başvuracağımı, sonuç alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvuracağımı söylediğimde “başvurabilirsiniz, bir şey olmaz” gibi bir yanıt aldım; satıcı ürünün orijinal olduğunu iddia etti, ben şahsen buna ihtimal bile vermiyorum. Bu arada başka ürünlerinin yorumlarında ve Şikayetvar'da aynı satıcı hakkında sahte ürün iddalari olduğunu gördüm.

Kutu içeriği orijinalinden eksik ve baskılar bariz şekilde düşük kalite.

• İlk iade talebimi satıcı “kutu açıldı” diyerek reddetti.
  • Ardından Trendyol destekle iletişime geçtim; ürünü analiz edeceklerini ve Trendyol ile satıcının birlikte inceleyeceğini söylediler.
  • Ancak ürünü sadece satıcıya geri gönderdiler; satıcı yine iademi reddetti ve “orijinal” dedi. Bu durum komik ve mantıksız çünkü sahte ürün gönderen satıcı bunu açıkça itiraf etmez.
  • Daha sonrasında bir daha iade yaparsam bana ürünü tekrardan göndermeme haklarının olduğuna dair bir mail geldi.
  • Trendyol'a bugün tekrardan yazdım ve Analize gönderileceğini söylediler, bunu kabul etmedim çünkü hem riskli hem de muhtemelen yeniden aynı şeyi yapacaklar.
Şimdi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak istiyorum ancak daha önceden yapmadığım için nasıl yapacağımı bilmiyorum, daha önceden buna benzer bir durum yaşamış olanlar bana yardım edebilir mi?

IMG_1422.webp

IMG_1417.webp

IMG_1414.webp

Merhaba, 25 Mart'ta Trendyol'dan “b****trend” satıcısından Apple lightning–3, 5 mm adaptör aldım. Ürünün ambalajı, baskı ve malzeme kalitesi orijinal Apple'dan belirgin şekilde farklı; klavye kullanımı ve şarkılar arasında belirgin dip ses (statik) var. Bu tip dip ses DAC çipinin düşük kaliteli olduğuna işaret ediyor. Satıcıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğimde kaba ve çözüm odaklı olmayan bir tutum gördüm. İademi reddettiğinde Trendyol'a başvuracağımı, sonuç alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvuracağımı söylediğimde “başvurabilirsiniz, bir şey olmaz” gibi bir yanıt aldım; satıcı ürünün orijinal olduğunu iddia etti, ben şahsen buna ihtimal bile vermiyorum. Bu arada başka ürünlerinin yorumlarında ve Şikayetvar'da aynı satıcı hakkında sahte ürün iddalari olduğunu gördüm.

• Ardından Trendyol destekle iletişime geçtim; ürünü analiz edeceklerini ve Trendyol ile satıcının birlikte inceleyeceğini söylediler.
  • Ancak ürünü sadece satıcıya geri gönderdiler; satıcı yine iademi reddetti ve “orijinal” dedi. Bu durum komik ve mantıksız çünkü sahte ürün gönderen satıcı bunu açıkça itiraf etmez.
  • Daha sonrasında bir daha iade yaparsam bana ürünü tekrardan göndermeme haklarının olduğuna dair bir mail geldi.
  • Trendyol'a bugün tekrardan yazdım ve analize gönderileceğini söylediler, bunu kabul etmedim çünkü hem riskli hem de muhtemelen yeniden aynı şeyi yapacaklar.
Şimdi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak istiyorum ancak daha önceden yapmadığım için nasıl yapacağımı bilmiyorum, daha önceden buna benzer bir durum yaşamış olanlar bana yardım edebilir mi?

Eki Görüntüle 240824

Eki Görüntüle 240825

Eki Görüntüle 240826

Trendyol şikayetleri devam ediyor, muz cumhuriyetine hoş geldiniz ve geçmiş olsun. Size ne olacağını söyleyeyim: Trendyol asla ilgilenmeyecek THH'ye başvursanız 6 12 ay bekletip %5 %10 ihtimalle kazanacaksınız çoğu zaman bakmıyorlar bile.

Merhaba, 25 Mart'ta Trendyol'dan “b****trend” satıcısından Apple lightning–3, 5 mm adaptör aldım. Ürünün ambalajı, baskı ve malzeme kalitesi orijinal Apple'dan belirgin şekilde farklı; klavye kullanımı ve şarkılar arasında belirgin dip ses (statik) var. Bu tip dip ses DAC çipinin düşük kaliteli olduğuna işaret ediyor. Satıcıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğimde kaba ve çözüm odaklı olmayan bir tutum gördüm. İademi reddettiğinde Trendyol'a başvuracağımı, sonuç alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvuracağımı söylediğimde “başvurabilirsiniz, bir şey olmaz” gibi bir yanıt aldım; satıcı ürünün orijinal olduğunu iddia etti, ben şahsen buna ihtimal bile vermiyorum. Bu arada başka ürünlerinin yorumlarında ve Şikayetvar'da aynı satıcı hakkında sahte ürün iddalari olduğunu gördüm.

• Trendyol'a bugün tekrardan yazdım ve analize gönderileceğini söylediler, bunu kabul etmedim çünkü hem riskli hem de muhtemelen yeniden aynı şeyi yapacaklar.

Eki Görüntüle 240824

Eki Görüntüle 240825

Eki Görüntüle 240826

Geçmiş olsun hocam. Bu şekilde replikası piyasada çok kaynayan ürünleri alırken almaya dikkat etmek ya da replika olduğunu bilerek almak önemli; ya da Vatan Bilgisayar vb. yerlerden almak daha sağlıklı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca ürünü geri göndermeme hakkı yok, tabii kağıt üzerinde: ) yasalara göre bu ürüne el koyma olarak geçer ve firma bumlar. Ama kağıt üzerinde: )

Geçmiş olsun hocam. Bu şekilde replikası piyasada çok kaynayan ürünleri alırken almaya dikkat etmek ya da replika olduğunu bilerek almak önemli; ya da Vatan Bilgisayar vb. yerlerden almak daha sağlıklı olur.

Vatan Bilgisayar değil de bilinen satıcılardan alacaksınız. Vatan çok pahalı oluyor bazen 1000 1500 fark atıyor ürüne. Hepsiburada satıcısı veya yetkili satıcılardan olacak.

Ayrıca ürünü geri göndermeme hakkı yok, tabii kağıt üzerinde: ) yasalara göre bu ürüne el koyma olarak geçer ve firma bumlar. Ama kağıt üzerinde: )

Vatan Bilgisayar değil de bilinen satıcılardan alacaksınız. Vatan çok pahalı oluyor bazen 1000 1500 fark atıyor ürüne. Hepsiburada satıcısı veya yetkili satıcılardan olacak.

Vatan Bilgisayar ile bilinen satıcı ile arasındaki farklı söyleyin bakalım 10-15 senedir ağırlıklı olarak Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapıyorun Amazon'dan Amazon satıcılı üründe bile sorun yaşadım vatan bilgisayarda hiç yaşamadım boşuna burada laf kalabalığı yapmayın.

Hiçbir yerde bulamadığım bir üründü, bu yüzden nadiren stokta görmüşten normalden yüksek fiyata aldım o da sahte çıktı.

%5 %10 ihtimalle kazanacaksınız çoğu zaman bakmıyorlar bile.
Neden bu şekilde bir argümanda bulundunuz ? THH, çoğunlukla tüketicinin yanında yer alıyor. Benim, dizüstü bilgisayar için yaptığım THH başvurusu, 6 ay içerisinde olumlu olarak sonuçlanmıştı. Bu olayda, öncelikle tüketiciye sahte ürün sattıkları ve sonrasında 14 günlük yasal iade hakkını görmezden geldikleri için haksızlar (Ürün ve kutuda, satışı engelleyecek bir durum yoksa).

Hiçbir yerde bulamadığım bir üründü, bu yüzden nadiren stokta görmüşten normalden yüksek fiyata aldım o da sahte çıktı.

Anladım hocam açıkçası pek ümitlenmeyin her zaman hakkınızı arama şansınız var ama diğer sitelerde ya da Trendyol'da orijinalinden cok replikası bulunan (örnek olarak ayakkabı, şarj aleti, mouse) ürünlerin değerlendirmesine bakın %90 yorumlar ürünün sahte geldiğinden bahsedilir yine bir şansınızı deneyin müşteri hizmetlerinden ya da Tüketici Hakem Heyeti'nden bir şey cıkmazsa bile size iyi kötü tecrübe olmuş olur.

Neden bu şekilde bir argümanda bulundunuz? THH, çoğunlukla tüketicinin yanında yer alıyor. Benim, dizüstü bilgisayar için yaptığım THH başvurusu, 6 ay içerisinde olumlu olarak sonuçlanmıştı. Bu olayda, öncelikle tüketiciye sahte ürün sattıkları ve sonrasında 14 günlük yasal iade hakkını görmezden geldikleri için haksızlar (ürün ve kutuda, satışı engelleyecek bir durum yoksa).

7 kez THH'ye başvurdum akrabalarımın ürünleri için. 4'ü yeni alınmış 3'ü garanti süresinin içindeydi. 2sine hiç cevap gelmedi, 4'ü reddedildi ve 1'i onaylandı. Oranı siz verin, arkadaşlarım da buna benzer durumlar yaşıyorlar. Şikayetvara da bakabilirsiniz.