Merhaba, 25 Mart'ta Trendyol'dan “B****trend” satıcısından Apple Lightning–3, 5 mm adaptör aldım. Ürünün ambalajı, baskı ve malzeme kalitesi orijinal Apple'dan belirgin şekilde farklı; klavye kullanımı ve şarkılar arasında belirgin dip ses (statik) var. Bu tip dip ses DAC çipinin düşük kaliteli olduğuna işaret ediyor. Satıcıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğimde kaba ve çözüm odaklı olmayan bir tutum gördüm. İademi reddettiğinde Trendyol'a başvuracağımı, sonuç alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvuracağımı söylediğimde “başvurabilirsiniz, bir şey olmaz” gibi bir yanıt aldım; satıcı ürünün orijinal olduğunu iddia etti, ben şahsen buna ihtimal bile vermiyorum. Bu arada başka ürünlerinin yorumlarında ve Şikayetvar'da aynı satıcı hakkında sahte ürün iddalari olduğunu gördüm.
Kutu içeriği orijinalinden eksik ve baskılar bariz şekilde düşük kalite.
Kutu içeriği orijinalinden eksik ve baskılar bariz şekilde düşük kalite.
- İlk iade talebimi satıcı “kutu açıldı” diyerek reddetti.
- Ardından Trendyol destekle iletişime geçtim; ürünü analiz edeceklerini ve Trendyol ile satıcının birlikte inceleyeceğini söylediler.
- Ancak ürünü sadece satıcıya geri gönderdiler; satıcı yine iademi reddetti ve “orijinal” dedi. Bu durum komik ve mantıksız çünkü sahte ürün gönderen satıcı bunu açıkça itiraf etmez.
- Daha sonrasında bir daha iade yaparsam bana ürünü tekrardan göndermeme haklarının olduğuna dair bir mail geldi.
- Trendyol'a bugün tekrardan yazdım ve Analize gönderileceğini söylediler, bunu kabul etmedim çünkü hem riskli hem de muhtemelen yeniden aynı şeyi yapacaklar.