apn0s

Becerikli
Yer
Mersin
Bir laptop satacağım, 40K fiyatı var. Almayı düşünen adam şehir dışında Dolap'tan yazdı bana ama Dolap 2.000 TL kesiyor, Sahibinden 900 TL komisyon alıyor. Adama söyleyip Sahibinden mi aldırmalıyım, yoksa Dolap'tan mı, hangisi daha güvenilir? Kafam karışık biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumlarda çok fazla satıcıdan çok alıcıyı koruyorlar, diyor. O konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hocam ne yazık ki ikinci el ürün satın/alım işleri çok büyük şans. İki taraftan birinin pislik çıkarmak istemesi ile mağdur olunması çok olası. Ancak satacağınız ürüne kefil iseniz yasal olarak size sıkıntı çıkaracak bir durum yok endişe etmeyin o yüzden. Pandemi zamanı sony marka bir notebook satışa koymuştum letgo üzerinde. Ürünün boyutuna kadar her detayı belirtmiş olmama rağmen satın alan kişi bu bilgisayar fotoğraftaki gibi değil çok küçük iade etmek istiyorum bunu geri al dedi. Ona geri alamayacağımı söyledim adam uzattı sonra her yerden engeli bastım. Hadi bilgilerini eksik yazsam ve alıcıyı aldatmaya çalışsam bu iade talebini anlarım ancak adam benden yapmamın yasal olarak zorunlu olmadığı bir şeyi istediği için reddettim.

Alıcının parası güvende ancak sizin ürününüz güvende değil. Yapabiliyorsanız havale gibi diğer yollarla satış yapın, böyle pahalı ürünlerde kendinizi riske atmayın.

Forumlarda çok fazla satıcıdan çok alıcıyı koruyorlar, diyor. O konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Video kayıtlarıyla satıcının cihazına ne kadar temiz baktığını ve donanımını belgeleyeceksiniz siz de işte.

PTT Kargo sorumluluk almıyoruz formu almadan önce onlara kargo şubesinde videosu var siz almazsanız almayın şeklinde sitem etmiştim ASUS TUF RTX 3060 V2 3 fanlı ekran kartını sattığım dönemde.

Video kayıtlarıyla satıcının cihazına ne kadar temiz baktığını ve donanımını belgeleyeceksiniz siz de işte.

PTT Kargo sorumluluk almıyoruz formu almadan önce onlara kargo şubesinde videosu var siz almazsanız almayın şeklinde sitem etmiştim ASUS TUF RTX 3060 V2 3 fanlı ekran kartını sattığım dönemde.
Yani kargoya verirken, vermeden önce vs. her türlü foto video çekmek lazım; illaki zaten başka türlü kaçış yok.

Yani kargoya verirken, vermeden önce vs. her türlü fotoğraf video çekmek lazım; illaki zaten başka türlü kaçış yok.

Kargoda size karşı teslimat konusunda sorumluluk almıyoruz şeklinde form doldurtuyorlar buna karşı önlemimiz video kayıtımız işte.

PTT kargoda durum bu şekildeydi en azından.

Yakın zamanda temmuz 2026 da Yurtiçi Kargo ile Toshiba arızalı hard diskimi 8TB olan garanti kapsamında patpatsız gönderim sağlamıştım.
Game Garaj ve Yurtiçi Kargo'yu soru ve sitem yağmuruna tuttum.
Benden kaynaklı bir durum yok gayet korunaklı gönderdim sizlere ve sadece patpatsız şekildeydi.
Resimleri dahi var deyince farklı 8TB Toshiba modelin sıfırıyla değişimini yaptılar, Fatura adresime gönderdikleri için Şikayetvar'da konu açtım, ancak ondan sonra mail adresimdeki MERNİS adresime kargolamasını yaptı Game Garaj firması sıfırıyla değişimi yapılan depolama ürünümü.

Son düzenleme:
Bu sorunun cevabı kesinlikle Dolap olacaktır.

Dolapta sattığın ürünü kargoya vermeden önce videosunu çekip kargo içeriğini kanıtlamana izin veriyor, ve eğer alıcı iade etme talebi gönderirse ilk önce senin o kanıtına bakılıyor ve eğer alıcının iade sebebi kanıt ile uyuşmuyorsa iadeyi en başından dolap reddediyor.

Fakat Sahibinden uygulamasına geldiğimizde işler tamamen bambaşka yerlere geliyor.

Sahibindende sattığın ürünü kargoya dümdüz vermekten başka bir çaren yok. Eğer alıcı iade etmek isterse hiç bir talep göndermeden direkt olarak iade ediyor ve evine geri gönderiliyor. Eğer laptoptan bir parça eksilmiş, laptopu bozuk göndermiş, veya direkt olarak hıyar gönderse bu sorunu çözmek için dava açman ve yeterli kanıtlarının olması lazım.

Cevap kesinlikle Dolaptır.