elninolaz 68

Başarılı
Yer
İstanbul
Selam.

Sistemimdeki emektar 7500F işlemcimi yükselttim. 9800X3D aldım. (DFS) Silikon kalitesini beğenmedim vasat geldi bana. -20 curve açabiliyor anca
Ram ayarları biraz zorladı, çok hassas geldi. 7500F bile bu kadar reset atmamıştı ayar yaparken.

Son geldiğim nokta bu şekilde:

@Ayhan Dönmez müsait olunca yardımın gerekli.

6400C30X.webp
PHYRDL voltaj arttırınca eşledi sonunda.

6400C28.webp

Son düzenleme:
RAM'ler ve işlemci yeni mi yoksa eski RAM'e yeni işlemci mi taktın? Genelde X3D işlemciye - 30 ver geç derler ama şansızlık olmuş tabii bu silikona bağlı satıcıya değil.

Selam.

Sistemimdeki emektar 7500F işlemcimi yükselttim. 9800X3D aldım. (DFS) Silikon kalitesini beğenmedim vasat geldi bana. -20 curve açabiliyor anca
Ram ayarları biraz zorladı, çok hassas geldi. 7500F bile bu kadar reset atmamıştı ayar yaparken.

Son geldiğim nokta bu şekilde:

@Ayhan Dönmez müsait olunca yardımın gerekli.

Eki Görüntüle 273736
PHYRDL voltaj arttırınca eşledi sonunda.

Eki Görüntüle 273765

Control 0 yemiyor olabilir... Gear kapalıyken dene 1-2-1. PBO Auto bırak, en son @shiiw ile VT3 bakmanız lazım.

Sadece işlemci yeni pek sarmadı bana

X3D silikonu kötü denk gelebilir, çerçöp gönderiyorlar bizim memlekete zaten. Şansa bakar... @Halo dayı gibi silikon lazım...

9246.webp

VT3:

Y-Cruncher yine RAM Test Pro'daki gibi bellek temizligi sonrasi baslanacak. Once CPU+RAM kismini secin, ardindan Memory kismina 26G, Time Limit kismina gorseldeki gibi 7200 yazin. Tiklerden sadece VT3 acik kalacak, test sonrasi programi kapatmayip sonuclari iletin

Test aninda HWInfo acik kalabilir sensor takip amacli.

@elninolaz