Hocam bayağıdır bakıyorumda bulamıyorum bir şey şu anda 10bine Gaming X Trio 3070 buldum adamdan OCCT VRAM testi ve FurMark testi istedim değerleri iyiyse alacağım.
Testi yapılmayan, ayarsız mining yapılmış kart düz hesap alınmaz. İnsanlar vaktinde özene bezene kartına ayar çekip mining yapıyordu. Ucuza satılanlar genelde haşat edilmiş oluyor. Test etme şansın varsa test edip almayı tercih edebilirsin. 3DMark, FurMark kart hakkında karar vermene yardımcı olur. Gerçi FurMark o kadar da iyi bir karar mekanizması değildi.
Sadece testler yetmez, fiziksel durumda çok önemli. Her ne kadar kasa temiz olsa da iç bölgede oksitlenme, PCB de renk değişimi ve port arızaları olabilir. Özellikle denk geldiğim çogu mining çıkması AMD kartta DP portları çalışırken HDMI hep bir sorun çıkarıyordu.
Bende şu an ASUS TUF 550W PSU var RTX 3070i Param Güvende'yle alıp 550W PSU'yla test etsem test sırasında çökme falan olur mu ya da sistemime uyacak sekilde undervolt atıp test etsem doğru sonuç verir mi?
550W ile çalışmayacak diye bir şart yok ve çalışıp sorun çıkartmazsa tamam diyebilirsin. Ama sorun çıkarttı diyelim, bu durumda 550Wdan mı karttan mı? Gene havada kalır.
550W ile çalışmayacak diye bir şart yok ve çalışıp sorun çıkartmazsa tamam diyebilirsin. Ama sorun çıkarttı diyelim, bu durumda 550W'dan mı karttan mı? Gene havada kalır.