Sahte Cloudflare sitesinden virüs bulaşır mı?

hako2929

Üyecik
1750849431537.webp

Arkadaşlar, resimdeki yönlendirmeleri yaptım. Büyük ihtimalle virüs bulaştı. Hemen dün sabaha Geri Dönüşüm Noktası'ndan (Sistem Geri Yükleme olabilir) geri döndüm. Malwarebytes ile tarattığımda 3-5 şey çıktı ama büyük ihtimalle alakasız. Sizce bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz bir Windows kurulumu yapın. @Recep Baltaş bu sahte sitenin bir kopyasına mağdur kalan bir kullanıcının yaptığı işlemi incelediğinde bir sunucudan "MSI" dosyası indirilip çalıştırıldığını gördük.

Rastgele bir program çalıştırma işlemini yapmışsınız. Çok yeni bir virüs sayılır. Antivirüslerin mucizevi özelliği yok. Her kötü amaçlı yazılımı tanıyamazlar.

Yarın öbür gün "Hesaplarım çalındı. Bu bilgisayardan giriş yapmıştım." şeklinde paylaşım yapmanız ve pişmanlıklar yaşamanız yerine üşenmekten vazgeçip temiz bir format gerçekleştirmenizden yanayım.
Arkadaş hali hazırda geri yükleme yapmış, yani regedit kayıtları eski halinde. Ayrıca sistem ayarlarıda eski halinde.

2FA açıksa zaten olası bir deneme fark edilecektir, o zaman format atılabilir. Gerek yok bence şimdilik, herkesin az verisi yok, mesela şuan sistemimde genel olarak internet genelinde çok zor ve az sayıda erişilebilir kopyası olan programlar, dosyalar var. Mesela RIM MFI MultiLoader, RIM RadioLab Tool vs. Bu yazdıkalrımı internet üzerinde herhangi bir şekilde indirme şansınız yok (kişisel yedeklerimde bulunmakta ancak herkese erişilebilir değil.) gibi birşey. Ayrıca özel verileri unutmamak gerek.

Tabii format en temiz çozum yolu, bunu inkar etmiyorum ancak şimdilik gereksiz bulmaktayım.

Arkadaş hali hazırda geri yükleme yapmış, yani regedit kayıtları eski halinde. Ayrıca sistem ayarlarıda eski halinde.

2FA açıksa zaten olası bir deneme fark edilecektir, o zaman format atılabilir. Gerek yok bence şimdilik, herkesin az verisi yok, mesela şuan sistemimde genel olarak internet genelinde çok zor ve az sayıda erişilebilir kopyası olan programlar, dosyalar var. Mesela RIM MFI MultiLoader, RIM RadioLab Tool vs. Bu yazdıkalrımı internet üzerinde herhangi bir şekilde indirme şansınız yok (kişisel yedeklerimde bulunmakta ancak herkese erişilebilir değil.) gibi birşey. Ayrıca özel verileri unutmamak gerek.

Tabii format en temiz çozum yolu, bunu inkar etmiyorum ancak şimdilik gereksiz bulmaktayım.
2FA açık hesaplarımdan takır takır paylaşımlar yapılıyordu virüs yediğimde. Giriş bildirimi bile gelmedi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt