shruux

Becerikli
Arkadaşlar ByNoGame'de bıçağımı satışa koymuştum. Birisi Steam'den yazdı ve skin ile ilgili bir şey sordu. Söylediği siteye girdim ve Steam hesabıyla giriş yap dedim fakat her zaman olanın aksine onaylama butonu yerine mail ve şifremi sordu. Mail ve şifremi girmek yerine Steam Guard ile karekod okuttum. Site bayağı bir ağır çalışıyordu, bu yüzden bakamadığımı belirttim, kendisi de itemi aldıktan sonra kendisinin bakacağını söyledi. Eğer aldıktan sonra bakacak kadar önemsizse neden bakmamı istedi, anlam veremedim; zaten memnun kalmazsa, iade de almazdım.

Sonra başka bir siteden bıçağın fiyatına bakmamı istedi (zaten skinin fiyatı belli ByNoGame'de yazan fiyat neden istedi anlamadım). Siteye baktım ama giriş yapmadım. Yazan hesapta Türk bayrağı ve ismi vardı fakat Türk olduğumu belirttiğim halde yazan kişi İngilizce konuşuyordu. Bu arada söylediği sitelere kendim girdim, link vs. atmadı. Hesaba giriş yaparken bilgilerimi sorması, arkadaşın böyle sorular sorması ve İngilizce konuşması beni şüphelendirdi, ben de engelledim kendisini.

Hesap şifremi değiştirdim ne olur ne olmaz diye. Bir sorun olur mu? Girdiğim site ile olan bağlantıyı görüp kesme şansım var mı? İsmi yanlış hatırlamıyorsam Skinbid gibi bir şeydi. Envanterlere falan bakılıyordu.

Son düzenleme:
Yani satıcı sensin, niye alıcının yönlendirmesine müsaade edip saçma sapan sitelere girip risk alıyorsun ki, bıçağı Byno'dan satmayacak mısın? Fiyatın bellidir, alırsa alır almazsa uğurlar olsun güle güle de geç gitsin. Diğer siteden bilgilerini vs. girmediğin için bir şey çıkacağını sanmıyorum da ilk yere giriş yapmışsın. İnşallah bir şey çıkmaz, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ByNoGame'de bıçağımı satışa koymuştum. Birisi Steam'den yazdı ve skin ile ilgili bir şey sordu. Söylediği siteye girdim ve Steam hesabıyla giriş yap dedim fakat her zaman olanın aksine onaylama butonu yerine mail ve şifremi sordu. Mail ve şifremi girmek yerine Steam Guard ile karekod okuttum. Site bayağı bir ağır çalışıyordu, bu yüzden bakamadığımı belirttim, kendisi de itemi aldıktan sonra kendisinin bakacağını söyledi. Eğer aldıktan sonra bakacak kadar önemsizse neden bakmamı istedi, anlam veremedim; zaten memnun kalmazsa, iade de almazdım.

Sonra başka bir siteden bıçağın fiyatına bakmamı istedi (zaten skinin fiyatı belli ByNoGame'de yazan fiyat neden istedi anlamadım). Siteye baktım ama giriş yapmadım. Yazan hesapta Türk bayrağı ve ismi vardı fakat Türk olduğumu belirttiğim halde yazan kişi İngilizce konuşuyordu. Bu arada söylediği sitelere kendim girdim, link vs. atmadı. Hesaba giriş yaparken bilgilerimi sorması, arkadaşın böyle sorular sorması ve İngilizce konuşması beni şüphelendirdi, ben de engelledim kendisini.

Hesap şifremi değiştirdim ne olur ne olmaz diye. Bir sorun olur mu? Girdiğim site ile olan bağlantıyı görüp kesme şansım var mı? İsmi yanlış hatırlamıyorsam skinbid gibi bir şeydi. Envanterlere falan bakılıyordu.

ByNoGame zaten diyor buradan harici bir linke tiklamayin veya gitmeyin şifreyi degistirsen erisimi gitmiştir herkese güvenme o sirada itemi kendine atar dolara oyun alırdı.

Yani satıcı sensin, niye alıcının yönlendirmesine müsaade edip saçma sapan sitelere girip risk alıyorsun ki, bıçağı Byno'dan satmayacak mısın? Fiyatın bellidir, alırsa alır almazsa uğurlar olsun güle güle de geç gitsin. Diğer siteden bilgilerini vs. girmediğin için bir şey çıkacağını sanmıyorum da ilk yere giriş yapmışsın. İnşallah bir şey çıkmaz, geçmiş olsun.
arkadaş bıçaktaki renk oranını sordu. Bu sorusu gayet mantıklı bir soruydu insanlar bazı skinlerde bu tür şeylere dikkat ediyor. Bende yardımcı olmak istedim. Normalde sitelere girdiğimizde onaylama butonu çıkar mail şifre sormaz bende ordan bir şüphelendim ilk. Fakat geçtiğimiz ay bilgisayara format atmıştım bu nedenle web üzerinde steam açmamışımdır vesaire diye düşündüm. Zaten sonrasında sorduğu siteye girmedim bile skinin fiyatı belli sonuçta. Şifre falan kullanmadım karekod okutarak girdim zaten karekodu okutmak içinde hesabıma girebilmesi lazım. Hesabın şifresini değiştirdim hemen uzun bir şifre yaptım. Steam guard aktif, mail hesabımda aynı şekilde bir giriş gerektiğinde telefondan onaylamamı istiyor ve kurtarma hesabıda mevcut. Haberim olmadan bir işlem yapamazlar diye düşünüyorum

ByNoGame zaten diyor buradan harici bir linke tiklamayin veya gitmeyin şifreyi degistirsen erisimi gitmiştir herkese güvenme o sirada itemi kendine atar dolara oyun alırdı.
Linke tıklamadım zaten arkadaş site ismini söyledi kendim girdim. bahsettiğim gibi mail veya şifremi girmedim karekod okuttum ona erişmek içinde benim telefonumu elimden almaları gerekiyor. Steam guard aktif telefonuma kayıtlı, şifremi değiştirdim, mail hesabımda bir yere giriş yapınca telefondan youtube a vesaire girip onaylamamı istiyor, kurtarma hesabıda mevcut. Benden habersiz bir şey yapamazlar gibi

Arkadaş bıçaktaki renk oranını sordu. Bu sorusu gayet mantıklı bir soruydu insanlar bazı skinlerde bu tür şeylere dikkat ediyor. Bende yardımcı olmak istedim. Normalde sitelere girdiğimizde onaylama butonu çıkar mail şifre sormaz bende oradan bir şüphelendim ilk. Fakat geçtiğimiz ay bilgisayara format atmıştım bu nedenle web üzerinde Steam açmamışımdır vesaire diye düşündüm. Zaten sonrasında sorduğu siteye girmedim bile skinin fiyatı belli sonuçta. Şifre falan kullanmadım karekod okutarak girdim zaten karekodu okutmak içinde hesabıma girebilmesi lazım. Hesabın şifresini değiştirdim hemen uzun bir şifre yaptım. Steam Guard aktif, mail hesabımda aynı şekilde bir giriş gerektiğinde telefondan onaylamamı istiyor ve kurtarma hesabıda mevcut. Haberim olmadan bir işlem yapamazlar diye düşünüyorum.

Linke tıklamadım zaten arkadaş site ismini söyledi kendim girdim. Bahsettiğim gibi mail veya şifremi girmedim karekod okuttum ona erişmek içinde benim telefonumu elimden almaları gerekiyor. Steam Guard aktif telefonuma kayıtlı, şifremi değiştirdim, mail hesabımda bir yere giriş yapınca telefondan YouTube'a vesaire girip onaylamamı istiyor, kurtarma hesabıda mevcut. Benden habersiz bir şey yapamazlar gibi.

Karekod ile giriş yapilabiliyor hesap bilgileri önemsiz kalıyor dogrulama da istemiyor yapabilirler çünkü Steam sen giriş yaptin saniyor.

Bunu yapabilmesi için benim telefonuma erişmesi gerekmiyor mu sonuçta steam guard benim telefonuma tanımlı. Hatta bu nedenle hesabına erişimi olmayan kişiler şifre değiştirirken vesaire steam guard kayıtlı cihaza erişemiyorum veya cihazı değiştirmek istiyorum tarzında destek açabiliyor. Telefonda bende olduğuna göre benim telefonuma tanımlı olduğuna göre bunu nasıl yapıcaklar. Sistemde baktığımda kayıtlı cihazlarda benim telefonum ve modeli vesaire gözüküyor.

Kısacası demek istediğim steam guard kullandığım telefona tanımlı. Ben kimliğimi doğrulayıp bunu değiştirmediğim sürece farklı bir telefondan giriş yapılması bir şey değiştirmez diye düşünüyorum. Farklı bir cihaza geçirmeye çalıştıklarında ise muhtemelen mail veya sms ile doğrulama kodu gönderiyorlardır onlarda bana geleceğinden bir şey yapamazlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme: