seeraddar

Yetkin
Paragrafı çözerken bu kitapla ilgili bir metin geldi. Oturup biraz düşündüm. Anlatılan kısmı çok güzeldi. Zaten sevdiğim tarzda kitaplar genelde böyle melankolik, üzücü oluyor. Yu Hua'nın "Yaşamak" kitabına benzettim açıkçası. Bu kitabı aranızda okuyan var mı? Ya da yakın bir arkadaşı okumuş veya çok beğenmiş olan varsa... beğenmemiş, kötü bulmuş olan varsa da fikirlerini yazarsa sevinirim.

Kitap tek hikâye değil birden fazla hikâye barındırıyor. Ve yanlış hatırlamıyorsam bir hikâye iki üç sayfa sürüyor. Ben okuduğumda beğenmemiştim(muhtemelen olay hikâyesi sevip durum hikâyesi sevmediğim için) ancak durum hikâyesi seven biri beğenebilir.

Kitap tek hikâye değil birden fazla hikâye barındırıyor. Ve yanlış hatırlamıyorsam bir hikâye iki üç sayfa sürüyor. Ben okuduğumda beğenmemiştim(muhtemelen olay hikâyesi sevip durum hikâyesi sevmediğim için) ancak durum hikâyesi seven biri beğenebilir.

Durumsa çok sıkılırım. Okuyamam. 30-40 sayfalık hikayeler bile beni sıkıyor. Uzun olmalı. :(

Bir anda olmayacak. Ben ilk başlarda 5 sayfa kara zorla okuyordum. Şimdi 100 sayfa benim için çerez.
Hocam, ben zaten kısa soluklu şeyleri pek okuyamıyorum. Çünkü olayın içine giremiyor, derinleşemiyorum. Ayrıntılı olmuyor, belirli bir olay örgüsü yok; “oldu, bitti” şeklinde ilerliyor. Ben bunu sevmiyorum. Yoksa aslında uzun soluklu şeyler tercih ettiğim türdendir. Şu an aldığım her kitap en az 300 sayfa civarında, çünkü uzun soluklu hikâyeler daha çok hoşuma gidiyor.

Hocam, ben zaten kısa soluklu şeyleri pek okuyamıyorum. Çünkü olayın içine giremiyor, derinleşemiyorum. Ayrıntılı olmuyor, belirli bir olay örgüsü yok; “oldu, bitti” şeklinde ilerliyor. Ben bunu sevmiyorum. Yoksa aslında uzun soluklu şeyler tercih ettiğim türdendir. Şu an aldığım her kitap en az 300 sayfa civarında, çünkü uzun soluklu hikâyeler daha çok hoşuma gidiyor.

Hasan Ali Yücel Klasikleri al kütüphaneden. 800 sayfa kitap var, bu sadece örnek. İstediğin kalınlıkta kitap bulursun klasiklerde.
  • Dostoyevski
  • Tolstoy
  • Balzac
Bunların eserleri bayağı güzel.

Ben de kitap önerecek olursam eğer okumadıysanız Michael Ende'nin Momo kitabını okuyabilirsiniz. Çok güzel bir konusu vardı.