Sakallarım çok kaşınıyor

Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Geçen hafta askerden geldim bir haftadır uzatıyorum benim sakallar biraz gür ve sert. 3 gündür çenemin altı çok kaşınıyor gün içinde yaklaşık 6-7 kere şiddetleniyor, krem sürüp sonra sabunla falan yıkıyorum. Tahminen bu kaşıntı ne zaman geçer ve uzatmamdan mı kaynaklıdır?

Sakal ilk uzarken cok kasindiriyor ama sizinki biraz fazlaymis. Herhangi bir cilt hastaliginiz var mi egzema gibi? Su an herhangi bir deri dokulmesi var mi? Askerde bakimsiz ve kuru kaldiysa artmis olabilir belki.

Sakal ilk uzarken cok kasindiriyor ama sizinki biraz fazlaymis. Herhangi bir cilt hastaliginiz var mi egzema gibi? Su an herhangi bir deri dokulmesi var mi? Askerde bakimsiz ve kuru kaldiysa artmis olabilir belki.
Egzamam var da çıkmıyor yıllardır, o da parmaklarımın bazılarında. Yıllardır sakalım var benim hiç sakallarım kaşınmadı bu yaşa kadar, askerde de çok tahriş etmedim köpük ve bıçak iyiydi. Deri dökülmesi falan yok

Başıma daha öncesinden geldi böyle bir durum alerjim var mış kedilere ne zaman bir kedi sevsem ve sevdiğim eli bir şekilde sakalıma sürsem aşırı kaşınıyor kremle zor kesiyorum sizde de alerjik bir durum olabilir bendeki gibi kediye değil de başka hayvanlara veya bitkleri vs.

Benim de kedilerim var dediğim gibi daha önce böyle bi durum olmadı sakallarım kaşınmıyordu yani, bir ay boyunca sinek kaydı kesip sert ve gür çıkınca kaşıntı olabiliyormuş ama ne zaman geçer tamamen onu merak ediyorum, şu an yok mesela ama ne zaman kaşıntı geleceği belli olmuyor.

Bende sacimda ve sakallarimda baslamisti egzema. Kas ve biyiklara da sicradi. Sabit durmadi yani. Birkac gun nemli tutmaya ozen gosterin hala devam ederse mutlaka cildiyeye gorunun bence hocam.

Eczaneden Konazol şampuan alıp, reçete talimatına uyarak hem kafan hem sakalın için kullan. Genel olarak saç ve sakaldaki mantar kaynaklı deri hastalıklarını yok eder. Azaldığı zaman da ara sıra bu şampuanı yine artmasın diye kullanırsın. Kepek vb. veya deride kabuk, yara varsa büyük oranda bu şampuan çözüyor.

Sakal bakımı için de ayrıca yağ vb. kullanılabilir. Hangisi iyidir bilmiyorum, ama kullananlar işe yaradığını söylüyor. Bence kaşınıyorsa bir şeyler sürüp daha da tahriş etme ve kaşımamaya çalış. Çıkmış olsa bile yüzün alıştığı düzeni terk ettiğinden rahatsızlıklar yaşayacaksındır.

1 ay boyunca surekli kestikten sonra su an uzatiyor olman sebebiyle bir miktar normal. Ben de askere ilk gittigimde uzun suredir jilet vurmadigim icin balzam olmadan duramiyordum. Sakallarin biraz uzasin, biraz daha bekle olmazsa doktora gidersin. NIVEA'nin balzamlarindan alip surebilirsin.

Nemlendirici sabun kullan, egzama ile alakalı gibi. Bazı alerjiler sonradan ortaya çıkabiliyor, geçmezse doktora görün. (Tabii randevu bulabilirsen)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…