Tüy dediğimden kasıt ince kıl. Halk arasında öyle dendiği için söyledim.
Kıl köklerin güçlenmediği sürece ne kadar jilet vursanda ince çıkanlar ince çıkmaya devam edecek çok bir etkisi olmaz. Ben de çok sakallı biri değilim fakat jilet vur gürleşir falan bunlar uydurma tamamen.

O zaman muhtemelen berberin benim yaşlarda jilete vurduğu zamanlar zaten doğal hormonlar yüzünden jilet vurmasa da çıkacakmış sakalları.

Bedelliden yeni geldim oneblade ile alırdım haftada bir günlük hayatımda. Askerde uç olarak bile çıksa sorun çıkarıyorlar diye 1 ay sıklıkla jilet vurdum hiçbir şey değişmedi yine aynı.

Acele etmene gerek yok geç çıkabilir seninki de. Ben 22 yaşındayım çok bir şey yok sakal namına. Bazı arkadaşlarım abim gibi duruyor sakaldan dolayı. :D Son 1 aydır da daha artıp kalınlaştı mesela, herkeste aynı hızda olacak diye bir şart yok. Çıkmasını isteyip sonra da eski sakalsız rahat halini özleyeceksin.

Son düzenleme:
Her gün jilete vurma, tahriş etme olasılığın yüksek.

Philips bir makine edin, 3-4 güne sakalını makineyle düzelt ve hayatına devam et.

Jilet vurmanın zevki de başka, geleneksel tıraşı ben de seviyorum lakin kıl köklerine hiçbir etkisi yok. Genetiğin nasılsa öyle çıkmaya devam eder.

19 yaşındayım yüzümde sadece jilet kullanıyorum. Göründüğü üzere genetiğin önüne geçemeyiz , sakalsız çok mutluyum.
20260827_150544.webp

Her gün jilete vurma, tahriş etme olasılığın yüksek.

Philips bir makine edin, 3-4 güne sakalını makineyle düzelt ve hayatına devam et.

Jilet vurmanın zevki de başka, geleneksel tıraşı ben de seviyorum lakin kıl köklerine hiçbir etkisi yok. Genetiğin nasılsa öyle çıkmaya devam eder.
Hocam geçen aldım one blade ucu jilet gibi olandan.

Doğru değil. 2 sene önce askerdeyken 1 ay boyunca her gün jiletle tıraş oldum, yine de çenemdeki sakalsız bir bölgede en ufak bir değişiklik olmadı. Konunun başlarında da bir arkadaşın dediği gibi, jiletle tıraş olduğunuz zaman kıllar açılı kesildiği için tekrar çıkmaya başladığında uçları sivri oluyor ve ele daha çok batıyor. Bu da insana daha gür ya da daha sağlam çıkıyormuş gibi hissettiriyor ama değişen bir şey olmuyor.

Bu bilimsel olarak da üzerinde çalışılmış bir şey. Sakal genetiktir. Ayrıca üstte ki hocalarımızdan birinin dediği sakal kirdir söylemine katılmıyorum, sakal erkeğin makyajıdır.