Çözüldü "Salt okunur" nasıl kaldırılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ehwenisher
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 397
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Windows 11 kullanıyorum ve salt okunur lanetini kaldırmaya çalışıyorum. Tiki kaldırıyorum uygula diyorum tamama basıp kapatıyorum ama kontrol ettiğimde hala aynı.

Çözüm
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin Properties bölümündeki ReadOnly, ya da Salt Okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması. Dediğim gibi eğer bu ayarı bir klasörde uygulamaya çalışıyorsanız, bundan dolayı bu durumla karşılaşıyorsunuz.
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin Properties bölümündeki ReadOnly, ya da Salt Okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması. Dediğim gibi eğer bu ayarı bir klasörde uygulamaya çalışıyorsanız, bundan dolayı bu durumla karşılaşıyorsunuz.

Son düzenleme:
Çözüm

Hocam bilale anlatır gibi anlatır mısınız?

Hocam bilale anlatır gibi anlatır mısınız?

Eki Görüntüle 159397
Şöyle anlatayim:

Bu benim Qalinix adlı klasörüm. ve içerisinde bir adet metin belgesi var:

Gördüğünüz gibi, dosya üzerinde salt okunur etkin. Şimdi Qalinix'in klasör ayarlarından Salt Okunur özelliğini deaktif edeceğim:

Uygula diyorum:

Ve tamam'a tıkladım, ardından klasör ayarını kapattım. Şimdi içindeki metin belgesini kontrol ediyorum:

Gördüğünüz gibi, ayar deaktif olmuş Şimdi de klasörü tekrar kontrol ediyorum ve:

Yani kısaca, bu ayar klasör içindeki bütün dosyalar için salt okunur özelliğini deaktif etmeye yarıyor. Yine dediğim gibi, Windows üzerinde klasörler zaten salt okunur olamaz, yani düşündüğünüz gibi klasörün salt okunur olması söz konusu değil. Attığınız resimde zaten belirtilmiş bu:

Hocam doğru ama bunun sebebi nedir çözümü yok mudur?

Hocam doğru ama bunun sebebi nedir çözümü yok mudur?
Herhangi bir çözüme gerek yok bu durum için. Herhangi bir sorun teşkil etmiyor çünkü. Eğer bununla alakalı bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, bilin ki bu durum ile alakalı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…