Windows 11 kullanıyorum ve salt okunur lanetini kaldırmaya çalışıyorum. Tiki kaldırıyorum uygula diyorum tamama basıp kapatıyorum ama kontrol ettiğimde hala aynı.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin
Properties bölümündeki ReadOnly, ya da Salt Okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması. Dediğim gibi eğer bu ayarı bir klasörde uygulamaya çalışıyorsanız, bundan dolayı bu durumla karşılaşıyorsunuz.Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin
Properties bölümündeki ReadOnly, ya da Salt Okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması. Dediğim gibi eğer bu ayarı bir klasörde uygulamaya çalışıyorsanız, bundan dolayı bu durumla karşılaşıyorsunuz.
Son düzenleme:
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerinPropertiesbölümündeki readonly, ya da salt okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğinPropertiesüzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması.
Hocam bilale anlatır gibi anlatır mısınız?
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Şöyle anlatayim:
Bu benim Qalinix adlı klasörüm. ve içerisinde bir adet metin belgesi var:
Gördüğünüz gibi, dosya üzerinde salt okunur etkin. Şimdi Qalinix'in klasör ayarlarından Salt Okunur özelliğini deaktif edeceğim:
Uygula diyorum:
Ve tamam'a tıkladım, ardından klasör ayarını kapattım. Şimdi içindeki metin belgesini kontrol ediyorum:
Gördüğünüz gibi, ayar deaktif olmuş
Yani kısaca, bu ayar klasör içindeki bütün dosyalar için salt okunur özelliğini deaktif etmeye yarıyor. Yine dediğim gibi, Windows üzerinde klasörler zaten salt okunur olamaz, yani düşündüğünüz gibi klasörün salt okunur olması söz konusu değil. Attığınız resimde zaten belirtilmiş bu:
Şöyle anlatayim:
Eki Görüntüle 159400
Bu benim qalinix adlı klasörüm. Ve içerisinde bir adet metin belgesi var:
Eki Görüntüle 159401
Gördüğünüz gibi, dosya üzerinde salt okunur etkin. Şimdi Qalinix'in klasör ayarlarından salt okunur özelliğini deaktif edeceğim:
Eki Görüntüle 159402
Uygula diyorum:
Eki Görüntüle 159404
Ve Tamam'a tıkladım, ardından klasör ayarını kapattım. Şimdi içindeki metin belgesini kontrol ediyorum:
Eki Görüntüle 159405
Gördüğünüz gibi, ayar deaktif olmuşşimdi de klasörü tekrar kontrol ediyorum ve:
Eki Görüntüle 159406
Yani kısaca, bu ayar klasör içindeki bütün dosyalar için salt okunur özelliğini deaktif etmeye yarıyor. Yine dediğim gibi, Windows üzerinde klasörler zaten salt okunur olamaz, yani düşündüğünüz gibi klasörün salt okunur olması söz konusu değil.
Hocam doğru ama bunun sebebi nedir çözümü yok mudur?
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Herhangi bir çözüme gerek yok bu durum için. Herhangi bir sorun teşkil etmiyor çünkü. Eğer bununla alakalı bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, bilin ki bu durum ile alakalı değil.Hocam doğru ama bunun sebebi nedir çözümü yok mudur?![]()
Herhangi bir çözüme gerek yok bu durum için. Herhangi bir sorun teşkil etmiyor çünkü. Eğer bununla alakalı bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, bilin ki bu durum ile alakalı değil.![]()
Teşekkürler hocam.
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL
- Niccolo Machiavelli
-
-
-