Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin Properties bölümündeki ReadOnly, ya da Salt Okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması. Dediğim gibi eğer bu ayarı bir klasörde uygulamaya çalışıyorsanız, bundan dolayı bu durumla karşılaşıyorsunuz.
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin Properties bölümündeki ReadOnly, ya da Salt Okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması. Dediğim gibi eğer bu ayarı bir klasörde uygulamaya çalışıyorsanız, bundan dolayı bu durumla karşılaşıyorsunuz.

Son düzenleme:
Çözüm
Eğer bu işlemi bir klasör üzerinde yapmaya çalışıyorsanız, Windows üzerinde klasörlerin Properties bölümündeki readonly, ya da salt okunur kutucuğu bir durum belirteci değil. Windows üzerinde klasörler salt okunur olamaz. Bu özelliğin Properties üzerinde olmasının sebebi, ilgili klasörlerin içindeki bütün dosyalara çabucak bu ayarı uygulaması.

Hocam bilale anlatır gibi anlatır mısınız?

1751372360059.webp

Şöyle anlatayim:

1751372471428.webp

Bu benim Qalinix adlı klasörüm. ve içerisinde bir adet metin belgesi var:

1751372511649.webp

Gördüğünüz gibi, dosya üzerinde salt okunur etkin. Şimdi Qalinix'in klasör ayarlarından Salt Okunur özelliğini deaktif edeceğim:

1751372576169.webp

Uygula diyorum:

1751372601131.webp

Ve tamam'a tıkladım, ardından klasör ayarını kapattım. Şimdi içindeki metin belgesini kontrol ediyorum:

1751372641954.webp

Gördüğünüz gibi, ayar deaktif olmuş :) Şimdi de klasörü tekrar kontrol ediyorum ve:

1751372682604.webp

Yani kısaca, bu ayar klasör içindeki bütün dosyalar için salt okunur özelliğini deaktif etmeye yarıyor. Yine dediğim gibi, Windows üzerinde klasörler zaten salt okunur olamaz, yani düşündüğünüz gibi klasörün salt okunur olması söz konusu değil. Attığınız resimde zaten belirtilmiş bu:

1751372818818.webp

Şöyle anlatayim:

Eki Görüntüle 159400

Bu benim qalinix adlı klasörüm. Ve içerisinde bir adet metin belgesi var:

Eki Görüntüle 159401

Gördüğünüz gibi, dosya üzerinde salt okunur etkin. Şimdi Qalinix'in klasör ayarlarından salt okunur özelliğini deaktif edeceğim:

Eki Görüntüle 159402

Uygula diyorum:

Eki Görüntüle 159404

Ve Tamam'a tıkladım, ardından klasör ayarını kapattım. Şimdi içindeki metin belgesini kontrol ediyorum:

Eki Görüntüle 159405

Gördüğünüz gibi, ayar deaktif olmuş :) şimdi de klasörü tekrar kontrol ediyorum ve:

Eki Görüntüle 159406

Yani kısaca, bu ayar klasör içindeki bütün dosyalar için salt okunur özelliğini deaktif etmeye yarıyor. Yine dediğim gibi, Windows üzerinde klasörler zaten salt okunur olamaz, yani düşündüğünüz gibi klasörün salt okunur olması söz konusu değil.

Hocam doğru ama bunun sebebi nedir çözümü yok mudur? :D