2242

Üstün
2 kere oldu. Ev dublex. Yani babamın odasında priz var. Aynı şekil benim de odamda var. Alt kattaki elektronik eşyalar çalışıyor. Bilgisayar 2 kere kapandı. Bir sorun olur mu bilgisayara? Dolabın ışığı gidiyor. Televizyon, lambalar, fırın bunlar çalışıyor. Ama üst kattaki prizler çalışmıyor şalter atınca. Görseldeki sigorta atıyor.

1729184534456.webp

2 kere oldu. Ev dublex. Yani babamın odasında priz var. Aynı şekil benim de odamda var. Alt kattaki elektronik eşyalar çalışıyor. Bilgisayar 2 kere kapandı. Bir sorun olur mu bilgisayara? Dolabın ışığı gidiyor. Televizyon, lambalar, fırın bunlar çalışıyor. Ama üst kattaki prizler çalışmıyor şalter atınca. Görseldeki sigorta atıyor.

Eki Görüntüle 91496

Fazla yük biniyordur. Ya daha yüksek amperli sigorta kullanın ya da yanında 16A sigorta takın. PC'ye bir şey olup olmaması PSU'ya bağlı bir durum. Dandikse patlar, sistemede zarar verir. Orta halliyse içinde ki sigortayı patlatır, iyiyse bir şey olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteme zarar gelip gelmemesi güç kaynağının kalitesine bağlı bir durum.
Yine de zırt pırt sigorta atıyorsa ya sorunun kaynağını bulun ya da sigortaya müdahele edin.

Sisteme zarar gelip gelmemesi güç kaynağının kalitesine bağlı bir durum.
Yine de zırt pırt sigorta atıyorsa ya sorunun kaynağını bulun ya da sigortaya müdahale edin.

2 kere attı. Bir süre sonra elektrikcileri aradım. Yani arızayı tespit etmek için fön makinesı kullan dediler. Atarsa orada sorun var diye. Taktım sorun yok hiçbirinde. Şu an gerçekten bilgisayar önemli değil. Ama bu devirde yenisini almakta zor. O yüzden düşünüyorum bilgisayarı. Şu an gelen giden bir şey yok hayırlısı.

2 kere attı. Bir süre sonra elektrikcileri aradım. Yani arızayı tespit etmek için fön makinesı kullan dediler. Atarsa orada sorun var diye. Taktım sorun yok hiçbirinde. Şu an gerçekten bilgisayar önemli değil. Ama bu devirde yenisini almakta zor. O yüzden düşünüyorum bilgisayarı. Şu an gelen giden bir şey yok hayırlısı.
Prizlerde uzatma falan varsa sebep o da olabilir.