Çözüldü Şalter attıktan sonra bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

STE1N

Başarılı
Merhabalar. Dün akşam bilgisayarda ses girişini TV'den hoparlöre almak için Alt+Tab yaptım, şalter attı, PC kapandı ve şimdi açılmıyor.

Güç kablosunu çekip, 20 saniye Power tuşuna bastım, sistem açılmıyor. BIOS pilini çıkardım, bekledim ve yerine yerleştirip denedim, sistem açılmıyor. Farklı bir odada prizde denedim yine açılmıyor, hatta anakart ışığı dahi yanmıyor.

Çözüm

PSU arızası, PSU'yu sistemden ayırıp tetiklemeniz lazım, o şekilde anlaşılır.
İdarelik PSU ilk aşamada gereksiz, PSU'nun bağlantılarını çıkarın, 24 pin soketinden tetikleyin, PSU çalışırsa sisteme bakarız, çalışmazsa zaten arızalıdır.

24 pin soketin tırnaklı tarafının yukarıdan 3. Ve 4. PIN'ini bir kablo ile birleştirip PSU butonunu açacaksınız.

Son düzenleme:
Bunu internette gördüm ve ataş ile denedim, çalışmadı hocam.

Evet yüke sokmayın.Psu arızalı büyük ihtimal,böyle olaylarda görülmesi muhtemel.

PSU gitmiş, yenisini alıp monte ettim ve sistem çalışıyor. Yardım ve bilgilendirmeler için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…