Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

STE1N

Başarılı
Merhabalar. Dün akşam bilgisayarda ses girişini TV'den hoparlöre almak için Alt+Tab yaptım, şalter attı, PC kapandı ve şimdi açılmıyor.

Güç kablosunu çekip, 20 saniye Power tuşuna bastım, sistem açılmıyor. BIOS pilini çıkardım, bekledim ve yerine yerleştirip denedim, sistem açılmıyor. Farklı bir odada prizde denedim yine açılmıyor, hatta anakart ışığı dahi yanmıyor.

Çözüm
Merhaba. Dün akşam bilgisayarda ses girişini TV'den hoparlöre almak için Alt+Tab yaptım, şalter attı, PC kapandı ve şimdi açılmıyor.

Güç kablosunu çekip, 20 saniye Power tuşuna bastım, sistem açılmıyor. BIOS pilini çıkardım, bekledim ve yerine yerleştirip denedim, sistem açılmıyor. Farklı bir odada prizde denedim yine açılmıyor, hatta anakart ışığı dahi yanmıyor.

PSU arızası, PSU'yu sistemden ayırıp tetiklemeniz lazım, o şekilde anlaşılır.
İdarelik PSU ilk aşamada gereksiz, PSU'nun bağlantılarını çıkarın, 24 pin soketinden tetikleyin, PSU çalışırsa sisteme bakarız, çalışmazsa zaten arızalıdır.

24 pin soketin tırnaklı tarafının yukarıdan 3. Ve 4. PIN'ini bir kablo ile birleştirip PSU butonunu açacaksınız.

Son düzenleme:
İdarelik PSU ilk aşamada gereksiz, PSU'nun bağlantılarını çıkarın, 24 pin soketinden tetikleyin, PSU çalışırsa sisteme bakarız, çalışmazsa zaten arızalıdır.

24 pin soketin tırnaklı tarafının yukarıdan 3. Ve 4. PIN'ini bir kablo ile birleştirip PSU butonunu açacaksınız.
Bunu internette gördüm ve ataş ile denedim, çalışmadı hocam.

Hiç tepki yok, anakart ışığı dahi yanmıyor, PSU güç vermiyor.

Tetikleme olayını anlayamadım hocam. Tam açar mısınız? Onun dışında, idarelik bir PSU götürüp bakacağım akşam ancak götüreceğim PSU 350W ve CPU güç bağlantısı 4 Pin, anakartımın ise 8 pin. Yüke sokmadığım müddetçe sistem işler diye düşünüyorum.
Evet yüke sokmayın.Psu arızalı büyük ihtimal,böyle olaylarda görülmesi muhtemel.