Makaleler
1
1-2 seneye kadar azalma görürüz.

Suriyede muhalifler kazandı. Esad rejimi düştü. Şam tamamen düştü. Ülke el degistirdi. Artik muhalifler olarak bildigimiz kişiler yönetim oldu. Tutuklularin ozgur kalacagi söylendi. Kaynak olarak rastgele bir haber sayfasi birakacagim. Isteyen yazip istedigi haber kaynagindan bu bilgiye ulasabilir zaten. Ulasamiyorsa o haber kaynaginda bir sıkıntı olabilir.

Son düzenleme:
Buraya 10 yıl önce gelip 8 çocuk yapmış üstüne çocukları anadili gibi Türkçe öğrenmiş, Türk okullarında okumaya başlamış adam vergi ödemediği iş yerini, gıda yardımını, kömür yardımını, çocuk yardımını bırakıp Suriye'ye moloz taşıyıp İslam'i yönetim altında yaşamaya dönecek, evet.

Rüyanda görürsün. Ekmek bedava, hava bedava, su bedava, sana ücretli olan sağlık bedava. Niye gitsin?

Kaldı ki bunlar gittiği yerde şeriat isteyip şeriat ülkelerine girmeyen ikiyüzlü güruh.
Tamam abi, en büyük muhalif sensin, aynen. Gram katılmıyorum sana, azalma ihtimali olmaması imkansız. Hepsi gidecek demiyorum ama azalacak.

Rüyanda görürsün. Ekmek bedava, hava bedava, su bedava, sana ücretli olan sağlık bedava. Niye gitsin?

Kaldı ki bunlar gittiği yerde şeriat isteyip şeriat ülkelerine girmeyen ikiyüzlü güruh.
Abi 10 Milyonluk kısmın içinde %4-5 bile olsa ülke düzeldiğinde gidecek bir kesim var, o kesimin gitmesi bile ülkede birazcık olsun rahatlama sağlar.

Buraya 10 yıl önce gelip 8 çocuk yapmış üstüne çocukları anadili gibi Türkçe öğrenmiş, Türk okullarında okumaya başlamış adam vergi ödemediği iş yerini, gıda yardımını, kömür yardımını, çocuk yardımını bırakıp Suriye'ye moloz taşıyıp İslam'i yönetim altında yaşamaya dönecek, evet.

Ha yani diyorsun ki artık kaç milyonsa ülkedeki Suriyeli sayısı hiç azalmayacak, öyle mi? :D giden bile gördüm. Tanıdığım bir suriyelinin arkadaşı videolar atıyordu. 1 hafta önce öso'nun eskiden aldığı yerlerdeki, çoğu kişisel haber yapan sayfalarda, Suriye'deki videolar çekilmiş. Türk plakası (MB) ama eşyaları doldurup getirmiş.

Abi 10 milyonluk kısmın içinde %4-5 bile olsa ülke düzeldiğinde gidecek bir kesim var, o kesimin gitmesi bile ülkede birazcık olsun rahatlama sağlar.

Bundan bahsediyorum işte.

Ki o %4-5'ten fazla bence.

Ha yani diyorsun ki artık kaç milyonsa ülkedeki Suriyeli sayısı hiç azalmayacak, öyle mi? :D giden bile gördüm. Tanıdığım bir suriyelinin arkadaşı videolar atıyordu. 1 hafta önce öso'nun eskiden aldığı yerlerdeki, çoğu kişisel haber yapan sayfalarda, Suriye'deki videolar çekilmiş. Türk plakası (MB) ama eşyaları doldurup getirmiş.

Bundan bahsediyorum işte.

Ee gitti. Türkiye'de yaşayan suriyelilerin doğum oranı ise 5.65 sizce buradan bedava gıda yardımını, vergisiz işyerlerini ve sağlık hizmetini bırakıp gidecek nüfus oranı bu doğum oranını aşacak mı? Özellikle doğum yapan kitle buradaki bedava hastane imkanlarını bırakıp gideceğine inanıyor musunuz ? Burada günde 10.000 çocuk doğarken günde 1.000 Suriyeli ülkesine dönse Suriyeli nüfusu artıyor mu yoksa azalıyor mu ?

En fazla Suriyeliler geçici olarak ülkelerine döner oradaki mallarını ve mülklerini geri alırlar, belki aileden 1-2 kişi orada kalır mallarını korumak için ama bir ayakları her zaman burada olur. Hastalandılar mı gelirler burada tedavi olurlar, yılın yarısını burada aileleri ile geçirip sosyal yardımlarını alırlar sonra bayramda falan kafa dinlemeye oraya giderler.

Hükumetin elini taşın altına koyup "Savaş bitti, Suriyeliler dönecek" demesi gerekiyor. Esad da düştü artık hiçbir bahane yok.

Eğer şu anda da göndermezlerse bir daha gitmezler. Ana muhalefet partisi bile entegrasyondan bahsediyordu bir ara, şu an mülteci sever partinin yanındalar zaten.

Bu konuda tek planı olan parti Zafer idi diğer hepsi kalsın entegrasyon olsun diyordu gördük entegrasyonu.

Halkın da baskı yapması gerekiyor artık. Türkiye'de işler böyle yürüyor. Sosyal medyada infial yaratmak gerekli.