DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Zemin: S23 FE, 15sn, 3200 ISO.
Gökyüzü: S23 FE, 10sn x 56 = 560 sn, 3200 ISO.

Zemin çok gürültülüydü, gürültüden arındırmak için epey uğraştım, gökyüzünü de biraz fazla gerdiğim için sensörden kaynaklı kusurlu detaylar ortaya çıktı ama telefon için kabul edilebilir diye düşünüyorum.

1768409199343.webp

Son düzenleme:
Uzun pozlama ile ilgili bir konu görmüşken birkaç soru sormak istiyorum.

Çektiğiniz konum şehirden yaklaşık ne kadar uzaktır?

Fotoğrafları hangi uygulama ile birleştirdiniz?

Her fotoğraftan sonra nasıl tekrar fotoğraf çekimini başlattınız? Yani mesela elle deklanşöre dokunmak kaymaya sebep olabiliyor.

560 saniye neredeyse 10 dakika demek, 10 dakikada yıldızların konumu fotoğrafı bozacak düzeyde kaymıştır diye düşünüyorum. Bu kaymayı nasıl düzelttiniz?
Fotoğrafçılığa merakım var ama eski kompakt bir Samsung kamera ve S24FE telefonum harici bir ekipmanım yok. Merak ettiğim bazı konuları sordum, cevaplayabilirseniz mesut olurum, iyi akşamlar.❤️

Uzun pozlama ile ilgili bir konu görmüşken birkaç soru sormak istiyorum.

Çektiğiniz konum şehirden yaklaşık ne kadar uzaktır?

Fotoğrafları hangi uygulama ile birleştirdiniz?

Her fotoğraftan sonra nasıl tekrar fotoğraf çekimini başlattınız? Yani mesela elle deklanşöre dokunmak kaymaya sebep olabiliyor.

560 saniye neredeyse 10 dakika demek, 10 dakikada yıldızların konumu fotoğrafı bozacak düzeyde kaymıştır diye düşünüyorum. Bu kaymayı nasıl düzelttiniz?
Fotoğrafçılığa merakım var ama eski kompakt bir Samsung kamera ve S24FE telefonum harici bir ekipmanım yok. Merak ettiğim bazı konuları sordum, cevaplayabilirseniz mesut olurum, iyi akşamlar.❤️

Şehirden epey uzak, Bortle 3 bir bölge. O zaman deneyimli değildim pek, kayma o sebepten. Birleştirmeyi "Eagle Image Stacker" üzerinden, telefondan yaptım. Her çekimi başlatmak için Samsung'un sesli çekim özelliğini kullanarak komut verdim. İşlemeyi GraXpert, Siril ve Photoshop üzerinde tamamladım. 560 saniye tek bir karede pozlanmadı, konuda belirttiğim üzere 10 saniyelik karelerle elde edildi.

Bu biraz daha amatörlük zamanlarımda yaptığım bir çekim, dolayısıyla kaymalar belli oluyor uçlara doğru. Daha temiz sonuçları başardığım makineyle çekim örneklerim de var:

Güncel olarak istif için Siril, ön işleme için de Siril ve Adobe PS kullanıyorum. Denoise için de GraXpert.