Makaleler
49
Yer
TR
Birkaç düzeltme yaptım, hafif bir revize gibi düşünebilirsiniz önceki paylaşıma göre.

Gökyüzü takip edildi, zemin sabit pozlandı.

1000315186.webp

Dünya dönerken gökyüzünde bulanıklık oluşmuyor mu?

Yıldız takip kundağı/cihazı kullanıyorum.

1000315201.webp

1000315198.webp

Makineniz bu kadar renkli gösteriyor mu? Yoksa düzeltmeler ile mi böyle.

Makinem gerçekten de bu kadar renkli gösteriyor. Gökyüzü takip edildi, her birisi 120 saniyeden oluşan 81 kare birleştirildi ve bu sonuç ortaya çıktı. Data görselde saklı, bunu ortaya çıkartıyoruz ve fotometrik renk kalibrasyonu uyguluyoruz, toz bulutları ve yıldızları işliyoruz, gürültü gideriyoruz vs.

Finalde bu gökyüzü toplam 2 saat 41 dakika uzun pozlandı.

Muazzam, her zamanki gibi. NASA'ya gönderiyor musun resimleri?

Çok teşekkürler :love:. Valla NASA'ya yaklaşmayız ama o ekipmanın binde biri bizde olsa keşke :D.

Bir dakika, bu fotoğrafı sen mi çektin? O ışık kirliliği olmayan yer neresi? :love:

Ula'nın doğusu, Muğla kırsalı. Kirlilik onceki senelere gore farklılık gösteriyor ama kabaca Bortle skalası üzerinde 3'e denk geliyor. Bu da buradaki gökyüzünü oldukca temiz yapiyor.

Ulan 60k'ya telefon alırım derdim senin bu fotoğraflarla feleğim şaşıyor ama he.

Teşekkür ederim :). Sen telefonunu al, güzel karelerini paylaş. Sen de çekersin güzel kareler merak etme, öğretiriz aklına takılanları. Ben de her zaman yeni bir seyler öğreniyorum bu fotoğraf hobisinde, hic sonu gelmiyor.

Teşekkür ederim :). Sen telefonunu al, güzel karelerini paylaş. Sen de çekersin güzel kareler merak etme, öğretiriz aklına takılanları. Ben de her zaman yeni bir seyler öğreniyorum bu fotoğraf hobisinde, hic sonu gelmiyor.
Aldırtabilirsem umarım :D Birde çok dar çevrede takılıyorum. Toplu taşıma ve duraklara alışırsam daha iyi olur gibi. Bende bu iş merak olarak kalıyordu şimdi direkt başladım ve devam ettirip hobi haline getireceğim. Senin makalelere de bakacağım. Şu forumları sen ve senin gibi üyelerin sırtlaması çok iyi ya :D