Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

439

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba. Samsung 870 EVO 1 TB modeli kaç TBW? ChatGPT'ye sormuştum ama 600 TBW dedi ve bu değer bir tık az geldi Samsung SSD'ye göre. Google'a bakınca 2400 TBW yazdığını gördüm yani 2400 TB ediyor. Hangisi doğru?

Ayrıca bu SSD'yi 2024 Şubat ayında edindim ve şu anda bu kadar kullanıma erişmişim, SSD uzun dayanır mı elimde?
1720719364801.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Mesela şu anki gidişata göre iyi dayanır ama belki ileride kullanım alanlarım değişir, daha fazla günlük kullanım yapmaya başlarım.
TBW değerini SSD ömrü gibi algılamışsın ancak bu doğru değil. Dediğim gibi o değer, üreticinin sana sunduğu yazma garantisi. O değerin kat kat üzerinde veri yazanlar da var. Mesela Technopat'ın 860 PRO testi vardı, onu izleyebilirsin.

Kullandığın SSD 5 sene garanti altında. 600 TBW'yi doldurabileceğini düşünmüyorum, o yüzden sen 5 yıl garanti olmasına bak. 5 yıl içinde bir şey olursa ilgilenirler zaten. Takılma yani, kullan geç.
İstediğin işi yap, TLC NAND'lar iyi ve güncel piyasada çoğu SSD TLC NAND.
Bu arada saçma gelir mi bilmiyorum ama içimden geldiği için söylemek istiyorum; TLC adı bende daha çok "Kurnaz Tilki" gibi bir şeyi çağrıştırırken, MLC ise "Mature Light Creature" gibi bir şeyi çağrıştırıyor. Normal mi?

TLC'nin rengi benim için turuncu, MLC ise mor.

Biri 10 yıldır bende olan var olan. 5 yıl aktif çalışma süresi olan bir SSD. Senede 2,3 kere format atıp windows kurduğum full doldurup kullandığım ssd. Kendi uygulaması hala 'good' yazıyor sağlık durumuna. Diğer Kioxia 2 ay oldu alalı %93 oldu sağlığı. 10 tane hız testi yapsam 1700'den 700'e düşüyor yazma hızı, hatta 150 falan olduğu oldu. Sıcaklığı aldığımda boşta 50C gösterirken, Artık 60C çalışmaya başladı fan tuttum önüne öyle 10 derece düştü. :D

Yazdım servise getirin bakalım dedi, üşendiğimden götürmedim daha biraz daha eskisin. Kısaca samsung candır.
Screenshot_1.webp
Screenshot_2.webp

Biri 10 yıldır bende olan var olan. 5 yıl aktif çalışma süresi olan bir SSD. Senede 2,3 kere format atıp windows kurduğum full doldurup kullandığım ssd. Kendi uygulaması hala 'good' yazıyor sağlık durumuna. Diğer Kioxia 2 ay oldu alalı %93 oldu sağlığı. 10 tane hız testi yapsam 1700'den 700'e düşüyor yazma hızı, hatta 150 falan olduğu oldu. Sıcaklığı aldığımda boşta 50C gösterirken, Artık 60C çalışmaya başladı fan tuttum önüne öyle 10 derece düştü. :D

Yazdım servise getirin bakalım dedi, üşendiğimden götürmedim daha biraz daha eskisin. Kısaca samsung candır.
Eki Görüntüle 64621Eki Görüntüle 64620
Samsung'ta sağlık durumu neden %1 diyor?

Samsung'ta sağlık durumu neden %1 diyor?
"Aşınma düzeyi" sarı ondan öyle, çalışma süresi, okuma-yazma sayıları göz önüne alındığında normal zaten. Kendi Samsung uygulaması 'good' gösteriyor hala. Yazma hızı stabil, ilk günkü gibi çalışıyor. Hatta ben bunu SATA 2 anakart bağlantısında yarı hızlarla da kullandım, senelerce belki az yıpranmıştır."

"Aşınma düzeyi" sarı ondan öyle, çalışma süresi, okuma-yazma sayıları göz önüne alındığında normal zaten. Kendi Samsung uygulaması 'good' gösteriyor hala. Yazma hızı stabil, ilk günkü gibi çalışıyor. Hatta ben bunu SATA 2 anakart bağlantısında yarı hızlarla da kullandım, senelerce belki az yıpranmıştır."
Samsung'tan daha iyi SSD markası yoktur bence...