Çözüldü Samsung 870 EVO 1 TB modeli kaç TBW ömre sahip?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

439

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba. Samsung 870 EVO 1 TB modeli kaç TBW? ChatGPT'ye sormuştum ama 600 TBW dedi ve bu değer bir tık az geldi Samsung SSD'ye göre. Google'a bakınca 2400 TBW yazdığını gördüm yani 2400 TB ediyor. Hangisi doğru?

Ayrıca bu SSD'yi 2024 Şubat ayında edindim ve şu anda bu kadar kullanıma erişmişim, SSD uzun dayanır mı elimde?

Son düzenleme:
Çözüm
Mesela şu anki gidişata göre iyi dayanır ama belki ileride kullanım alanlarım değişir, daha fazla günlük kullanım yapmaya başlarım.
TBW değerini SSD ömrü gibi algılamışsın ancak bu doğru değil. Dediğim gibi o değer, üreticinin sana sunduğu yazma garantisi. O değerin kat kat üzerinde veri yazanlar da var. Mesela Technopat'ın 860 PRO testi vardı, onu izleyebilirsin.

Kullandığın SSD 5 sene garanti altında. 600 TBW'yi doldurabileceğini düşünmüyorum, o yüzden sen 5 yıl garanti olmasına bak. 5 yıl içinde bir şey olursa ilgilenirler zaten. Takılma yani, kullan geç.
Samsung SSD anlamında en kuvvetli teknolojileri kullanıyor. Daha iyisi vardır ama onlar böyle seri üretim değildir veya bizim gibi Türk insanına uymayan fiyatlandırmaya sahiptir.

SATA da en iyisi Samsung ama M.2'de belki işler değişir.

İfadeler: 439
M.2'de işler neden değişir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…