@Toby Fox dediği gibi zaten anakartın desteklemiyor. Gen5 alsan bile, senin için anlamsız olacaktır.

Desteklese bile, gereksiz pahalı. Yine önermem şahsi fikrim tabii.

Tamamdır hocam teşekkürler alıyorum.

9100 Pro'ya ihtiyacın yok. 990 Pro ise piyasanın en iyi depolama ürünü. Ürünün temel konfigürasyonuyla rakibi yok gen 4 M.2'ler arasında. Rakip ürünlerin de fiyatları hayli yaklaşmış 990 Pro'ya. Seçmemek için sebep yok.

Tamamdır hocam.

990 Pro gündelik kullanım, oyunlar vs çok yeterli hala. Aktif olarak kullanıyorum. Gen5 SSD modelleri hala ısınıyor, dolayısıyla performansları da düşüyor. Fiyatları da gereksiz pahalı. Ben 1 adet gen5 almak yerine 2 adet 990 Pro tercih etmiştim.

Anakartın desteklemiyorsa zaten hiç almanı gerektirecek bir durum yok.

Şu an aktif olarak 9100 Pro kullanıyorum öncesinde ise 990 Pro heatsink modelini kullanıyordum inan bana soğutuculu model olmasına rağmen 9100 Pro'dan daha sıcak çalışıyor :)

Şu an aktif olarak 9100 Pro kullanıyorum öncesinde ise 990 Pro heatsink modelini kullanıyordum inan bana soğutuculu model olmasına rağmen 9100 Pro'dan daha sıcak çalışıyor :)

Siz boştaki sıcaklığa bakıyorsunuz sanırım, 9100'ü yüke bindirdiğinizde anakart pasif soğutucusuyla veya standart bir soğutucu ile aşırı ısınıp transfer hızı yerle bir oluyor, gen 4 SSD'leri küçük bir pasif soğutma ile rahat kullanırsınız, gen 5 SSD'leri kullanamazsınız, dediğim gibi yüke bindirmeden bunu alnlayamazsınız, verdiğiniz bilgi gerçeği yansıtmıyor.

Siz boştaki sıcaklığa bakıyorsunuz sanırım, 9100'ü yüke bindirdiğinizde anakart pasif soğutucusuyla veya standart bir soğutucu ile aşırı ısınıp transfer hızı yerle bir oluyor, gen 4 SSD'leri küçük bir pasif soğutma ile rahat kullanırsınız, gen 5 SSD'leri kullanamazsınız, dediğim gibi yüke bindirmeden bunu alnlayamazsınız, verdiğiniz bilgi gerçeği yansıtmıyor.
Samsung’un çoğu cihazında olan klasik ısınma sorunu. 970 EVO Plus'ta bile pasif soğutma tutamıyor cihazı.
Pasif soğutmayla gayet iyi sıcaklıklarda sağlıklı çalışan yüksek performanslı Gen5 SSD'ler var.

Hocam onu birçok şey etkiliyor. Bende boşta 48-49 derecede çalışan bir SSD ortalama. Ama başka bir arkadaşta 40 derece bandında çalışıyor. Farklı bir arkadaşta 55 derecelerde çalışıyor bu SSD. Hatta bir konuda bunu resimler ile birlikte konuştuk. Hava akışı, kasa yapısı, üzerinde bulunan soğutma bloku vs liste uzar gider. Herkeste değerler bir değil. Yükte 990 Pro ile 65 derece üzerine çıkamadım henüz.

Boşta kaç derece? Bir de yükte kaç derece de çalışıyor elinizde olan 9100 Pro?

Samsung'un çoğu cihazında olan klasik ısınma sorunu. 970 EVO Plus'ta bile pasif soğutma tutamıyor cihazı.
Pasif soğutmayla gayet iyi sıcaklıklarda sağlıklı çalışan yüksek performanslı Gen5 SSD'ler var.

Bana basit bir pasif soğutmayla stabil olan gen 5 SSD söyler misiniz?