stetra

Uzman
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar,

Yeni kutusundan çıkardığım Samsung 9100 PRO 1 TB SSD düşük hız veriyor. Geçen bu konuyu açmıştım ama bilgisi olan yok herhalde.
990 PRO'da da aynı sorunu yaşıyorum. Standart modda çalışıyor.

Sistem:
  • Intel Ultra 7 265K
  • ASUS Prime RTX 5070 Ti
  • MSI Z890 Gaming Plus
  • Samsung 9100 PRO - Samsung 990 PRO
  • G.SKILL 2x16: 32 GB RAM CL32 6000 MHz
  • Dell Alienware 2K monitör 180 Hz IPS

111.webp

2.webp

333.webp

444.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung 9100 PRO ilk slota takılı, doğru mu? Samsung 9100 PRO test sırasında ne kadar ısınıyor hocam? Denetim masasına girin, güç seçeneklere gelin, plan ayarlarını değiştir deyin, ardından geliştirme kısmında gelişmiş kısma gelin. PCI Express bölümü olacak, oradan Power Management kısmını kapatın ve Magican'da standart modda değil de "Full Performance" modunda deneyin.
@LH44 hocam yardımcı olur, belki anakart paylaşımlıdır.

Hocam, Samsung 9100 Pro ilk slota takılı doğru mu? Samsung 9100 Pro test sırasında ne kadar ısınıyor hocam? Denetim Masası'na girin, güç seçeneklere gelin, plan ayarlarını değiştir ardından geliştirme kısımda gelişmiş kısma gelin. PCI Express bölümü olacak, oradan Power management kısmını kapatın. Ve magican da standart mod da değil de Full performance mod da deneyin.

Gen 5 slotuna takılı, yani ilk slot.

Fotoğraf doğru mu hocam, bu şekilde mi olacak?

Bu şekildeydi, ellemedim.

Magican'da standart mod değil de "Full Performance" modu, SSD'nin ömrünü erken tüketiyormuş diyorlar.

555.webp

Hocam, Samsung 9100 PRO ilk slota takılı doğru mu? Samsung 9100 PRO test sırasında ne kadar ısınıyor hocam? Denetim masasına girin, güç seçeneklere gelin, plan ayarlarını değiştir ardından geliştirme kısımda gelişmiş kısma gelin. PCI Express bölümü olacak, oradan Power Management kısmını kapatın. Ve Magican da Standart mod da değil de Full Performance mod da deneyin.
Paylaşımlı M.2 hattı yok. Varsa bile USB portlarıyla vardır, ki onlarda da öncelik M.2'ye veriliyor.

Anakartın kendi M.2 SSD soğutucusu takılı, doğru mu? Üzerindeki termal pad etiketini söktünüz diye düşünüyorum.